Uittips voor zondag 7 oktober

Foto: Archief De Redactie

Vandaag is Dingen 050 te bezoeken, Weekend van de Wetenschap, Designroute en Piepschuimparty in de binnenstad, de Stadjersmarkt en de Herfstfair Haren.

Dingen 050 op de Vismarkt

Dingen 050 is de markt voor liefhebbers van kunst, vinyl, boeken, curiosa, antiek, kleding en andere kekke zaken. De Zomermarkten richten zich met name op tweedehands, antiquarisch en vintage goederen, maar ook op industrieel en do-it-yourself design.

De markt is te bezoeken op de Vismarkt van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Weekend van de Wetenschap

In Groningen kan je op avontuur en de wondere wereld van wetenschap en techniek ontdekken tijdens het Weekend van de Wetenschap, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt backstage toegang bij instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven.

Zpannend Zernike is de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Vandaag is het programma bij Zernike Campus Groningen.

Onder meer bij de SRON, het Nederlands instituut voor ruimteonderzoeken kom je alles te weten over planeten, sterren en nevels in het heelal. Bij het KVI-Center for Advanced Radiation Technology. KVI-CART, een wetenschappelijk instituut van de Rijksuniversiteit Groningen is te ontdekken hoe stralingstechnologie wordt ontwikkeld en gebouwd. Kijk voor alle informatie en programma op zpannendzernike.nl.

Groningen ontwerpt: Designroute en piepschuimparty

In de binnenstad van Groningen is de designroute en piepschuimparty te bezoeken. Nieuwe producten en installaties zijn ontwikkeld van afvalmateriaal en lokale initiatieven rondom hergebruik en duurzaam design. Zes ontwerpers hebben voor winkeliers nieuwe producten ontwikkeld, gemaakt van afvalmaterialen van de winkel.

Het resultaat is deze zondag te zien. Ook vertellen de ontwerpers vertellen dan alles over het werkproces en materiaalonderzoek. De producten en presentaties blijven daarna nog de hele maand oktober te zien en sommige zijn blijvend. De route wordt aangevuld met lokale initiatieven rondom hergebruik en duurzaam design in de binnenstad van Groningen.

Op de Vismarkt is een Piepschuim Party. Hier vertellen onderzoekers van het Hanze Kenniscentrum Noorderruimte van alles over het materiaal. Ook wordt middels een inzamelactie zichtbaar gemaakt hoeveel piepschuim er is.

Kijk voor locaties en meer informatie: uit.groningen.nl

Stadjersmarkt

De Stadjersmarkt is vandaag te bezoeken in MartiniPlaza.

Op deze gezellige markt kunnen bezoekers langs verschillende stands, luisteren naar live muziek en er zijn kinderattracties. De markt bestaat uit een vlooienmarkt met een brede collectie antieke en gebruikte spullen. Daarnaast is er een braderie met een gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen.

De markt, georganiseerd door organisatiebureau Vitalis, is geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

De entree is € 3,50 (kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis).

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Herfsfair Haren

Voor de 11e keer wordt een sfeervolle en landelijke herfstfair georganiseerd in en rond de boerderijschuur in Haren. Er is een divers aanbod met leuke, mooie en lekkere dingen helemaal in het teken van de herfst.

Onder andere lifestyle, brocante, kransen, bonbons, bloembollen, delicatessen, sieraden, tassen, sjaals is te vinden op de herfstfair. Ook is er een gezellig terras met achtergrondmuziek.

De fair is te bezoeken van 10.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Rijksstraatweg t/o Shell/esserberg, 9752 AA Haren. Voor meer informatie: agilharen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen