Straatfeest verbindt Pelsterstraat

Foto: Google Maps

In de Pelsterstraat vindt vandaag, donderdag 13 september een straatfeest plaats. Ontmoeting en verbinding zijn de twee begrippen die centraal staan tijdens dit eerste straatfeest.

Bewoners uit de Pelsterstraat organiseren het straatfeest samen met omringende organisaties en bedrijven.

‘Een onopvallend stukje stad, dat we met dit straatfeest tot leven roepen’, aldus Jessica Buijs, locatiemanager van ZINN locatie De Pelster en initiatiefneemster van het evenement. ‘Er blijkt behoefte aan samenwerking en verbinding in en rondom de Pelsterstraat. De inmiddels gevormde projectgroep droomt over een plek waar spontane en geplande ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen jong en oud. Waar zij elkaar kunnen treffen en waar ruimte is voor uitwisseling in de breedste zin van het woord.’

Op het straatfeest is een divers aanbod van activiteiten voor alle leeftijden, zoals muziek, borrels, informatiemarkt, pizza & viskar, smoothie fietsen, bingo, kids & play en kunst.

Tijdens het evenement worden ervaringen en behoeftes verzameld om te kijken hoe de verbinding tussen alle bewoners ‘levendig’ gehouden kunnen worden.

Het straatfeest is van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Dit straatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door: SKSG Kastanjeplein, studentenvereniging Cleopatra, bewoners De Pelster, bewoners Pelstergasthuis, gemeente Groningen, WIJ schilderswijk centrum, Capital of Happiness, Stadswerkplaats, ZINN, Woningstichting Patrimonium, Pelstergasthuis, Hummel (tuintotaal), Wadapartja, Toscane, Albert Heijn (A-kerkhof) en de wijkagent.

Reacties

article
704559
Straatfeest verbindt Pelsterstraat
In de Pelsterstraat vindt vandaag, donderdag 13 september een straatfeest plaats. Ontmoeting en verbinding zijn
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/704559/straatfeest-verbindt-pelsterstraat/
2018-09-13T08:55:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/09/12112603/Pelsterstraat.jpg
Evenementen in Groningen