Uittips voor zaterdag 1 september

Genieten bij Noorderzon Performing Arts Festival, shoppen, smullen en swingen bij Pasar Malam Djempol, naar Ballon Fiësta Meerstad, de Havendagen Delfzijl bezoeken, het Openluchtconcert Pura Vida of naar het Art Weekend Warffum, het is allemaal mogelijk vandaag.

Noorderzon Performing Arts Festival

Het is het laatste weekend van de 28e editie van Noorderzon. Gezellig samenzijn, bijzondere voorstellingen in onder andere containers, theater, literatuur en muziek op verschillende podia en lekker eten in het Noorderplantsoen.

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest.

Kijk voor het volledige programma op www.noorderzon.nl/programma.

Pasar Festival Djempol

Op Pasar Festival Djempol, met vandaag het thema ‘Saturday Night Fever’, ontmoeten alle leeftijden en culturen elkaar in een sfeervolle mix van Oost en West.

Het tropische evenement met muziek, dans, kinderactiviteiten, Oosterse markt en culinair Aziatische hoogstandjes is vandaag te bezoeken in Kardinge van 12.00 uur tot 22.00 uur. Lees ook:

Voor meer informatie: www.pasarfestival.nl

Ballon Fiësta Meerstad 2018

Tientallen luchtballonnen gaan de lucht in tijdens Ballon Fiësta Meerstad. Ook ‘special shapes’, zoals de primeurs deze editie hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla kiezen het luchtruim. De absolute eyecatcher van deze negende editie is ‘De Motor’, die met een omvang van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed de grootste ballon is van Europa.

Ook is er een randprogramma waarbij bezoekers zelf een tocht kunnen maken of een kijkje nemen in een van de ballonnen die op het veld staan. De Ballon Fiësta wordt om 21.30 uur afgesloten met een ‘Night Glow’, waarbij de luchtballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichten op de maat van de muziek. Lees ook: Ballon Fiësta Meerstad 2018

Havendagen Delfzijl

Dit weekend vinden de 5e editie van de Havendagen en het gratis muziekfestival Delfpop plaats. Schepen, straatentertainment, kinderattracties, shantykoren, dweilorkesten, proeverijen, nautische markt en muziek op diverse podia zijn te vinden in het centrum en in de haven. Nieuw dit jaar is dat er Kermis is op het Molenbergplein. Kijk voor alle informatie op havendagendelfzijl.nl

Pura Vida Openluchtconcert Blauwestad – in het teken van Ede Staal

Op zaterdagavond is de twaalfde editie van Pura Vida. Dit jaar staat het concertprogramma helemaal in het teken van Ede Staal. Het Noord Nederlands Orkest onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgraef spelen samen met solisten Erwin de Vries en Wia Buze bekende nummers van de geliefde overleden Groninger zanger.

Concertbezoekers kunnen genieten vanaf een bootje aan de oevers van het Oldambtmeer of met een klapstoel of een picknickkleed op het veld bij ondergaande zon genieten van de schoonheid van Oost-Groningen.

De toegang is gratis. Op de locatie in Blauwestad kunnen bezoekers bovendien klapstoeltjes huren om op deze manier zittend te kunnen genieten van het concert.

Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren.

Voor meer informatie: www.blauwestad.nl

Art Weekend Warffum (AWW) 2018

Warffum staat dit weekend in het teken van de derde editie van Art Weekend Warffum. Bezoekers komen ogen en oren tekort om te genieten van open ateliers, intieme concertjes, workshops voor jong en oud en wandelen over de wierde met Warffumer schrijvers. Nieuw dit jaar is film in het Huiskamercafé. De nieuwe filmclub Cinema Het Hogeland geeft als voorproefje van haar najaarsprogrammering een doorlopende vertoning van passende filmfragmenten. Ook kan op verschillende plekken in Warffum genoten worden van een hapje en een drankje.

Kijk voor meer informatie en programma: artweekendwarffum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen