Uittips voor zondag 15 juli

Foto: Archief De Redactie

Kunst, vintage en meer bij Dingen 050, Dichters in de Prinsentuin, voor kinderen Levend Ganzenbord bij bezoekerscentrum Reitdiep, Festival Hongerige Wolf, het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest en Open Imkerijdagen bij Hortus Haren zijn mogelijkheden vandaag met het mooie weer om op uit te gaan.

Dingen 050

Vandaag is voor de derde keer dit jaar Dingen 050 op de Vismarkt. De markt met kunst, vinyl, antiek, boeken en vintage kleding is vandaag te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Koffie, wafels en ijsjes zijn ook verkrijgbaar op Dingen 050.

Dichters in de Prinsentuin

Vandaag is de laatste dag van de eenentwintigste editie van Dichters in de Prinsentuin zullen. Groningen, drie dagen in het teken van Poëzie met 74 dichters en het thema ‘Buren’.

Het festival eindigt zondagmiddag in de Prinsentuin.’s Ochtends is er een Friese brunchwandeling (met suikerbrood). Friese dichters dragen voor en bezoekers maken op bijzondere wijze kennis met het werk van Dichter van Fryslân Eeltsje Hettinga en worden bijgepraat over de huidige stand van de poëzie in Friesland. Er is een poëtische krachtmeting tussen Geart Tigchelaar (Friesland) en Myron Hamming (Groningen). Het zanger-vertalertrio The Siskins (Ireen Niessen, Elsbeth Mulder en Klaske Kamstra) brengt tot slot de harmonie tussen beide provincies terug met hun Friese (en anderstalige) bewerkingen van klassiekers. Kijk voor meer informatie en het programma: dichtersindeprinsentuin.nl

Levend ganzenbord

Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar is een Levend Ganzenbord bij bezoekerscentrum Reitdiep. Kinderen kunnen de dobbelsteen gooien en van opdracht naar opdracht gaan en laten zien wat ze weten over weidevogels en het Reitdiep, de natuur en het landschap.

De tijd is van 14:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen.

Festival Hongerige Wolf

Ook de laatste dag vandaag op Festival Hongerige Wolf staat in het teken van muziek, theater & dans, kunst, een kinderprogramma en nog veel meer. Concerten worden gegeven op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt er in de polder buiten het dorp en het hele dorp doet mee.

Zondagochtend is er een kinderprogramma vanaf 9 uur en zijn er activiteiten rondom de festivalcamping. In het dorp begint het programma rond 10 uur. Voor meer informatie en het hele programma: festivalhongerigewolf.nl

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest

Ook vandaag is er voor jong en oud veel te beleven tijdens het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo.

Een grote fair staat in het teken van wol, met meer dan 75 stands met bijzondere en ambachtelijke producten en een uitgebreide sortering tuinplanten. Er zijn verschillende creatieve activiteiten met wol. Op zondag kunnen kinderen vanaf 7 jaar een zeepje inpakken in een jasje van vilt. Kijk voor meer informatie: wolfeest.com

Open Imkerijdagen bij Hortus Haren

Er zijn diverse activiteiten rondom bijen vandaag bij Hortus Haren in het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen.

Op de stal staan nu in totaal ongeveer 10 volken, deels voor productie en deels voor de teelt. Aan de buitenzijde van de stal is een opstelling te zien van de historische behuizing van bijen in Nederland, van boomstam tot moderne kunststofkast. Ook staat er een zonnewassmelter.

Naast de stal staat een blokhut, de ‘bezoekersruimte’, waar twee bijenvolken te bezichtigen zijn in kijkkasten (wanden van glas), een oude honingwaspers en een honingslinger en wat antiek imkergereedschap. Geïnteresseerde bezoekers krijgen informatie van de NBV en/of bloemenzaadjes mee, alsook een folder van de IHP (de Imkersvereniging Haren Paterswolde).

Kijk voor meer informatie: hortusharen.nl

Reacties

article
677126
Uittips voor zondag 15 juli
Kunst, vintage en meer bij Dingen 050, Dichters in de Prinsentuin, voor kinderen Levend Ganzenbord
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/677126/uittips-zondag-15-juli/
2018-07-15T09:00:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/13181828/dingen-050-1.jpg
Evenementen in Groningen