Uittips voor zaterdag 14 juli

Foto: Jan Buurma

Vandaag zijn er veel mogelijkheden om er op uit te gaan van Ommelander Markt, Outdoor Springkussenfestival in De Wijert, het Waagpleinconcert met DSHO, Dichters in de Prinsentuin, Festival Hongerige Wolf tot Schapenscheerdersfestival & Wolfeest en Open Imkerijdagen bij Hortus. Hieronder een overzicht van geselecteerde uittips.

Ommelander markt

Vandaag is de Ommelander Markt van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat. Bezoekers kunnen kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel.

De markt biedt vandaag een grote variatie van producten, zoals jam, chutney, honing, mosterd, kaas, melk, yoghurt, kwark, soepen, taarten, brood, eieren, pasta, vlees, vis, fruit, fruitsappen, thee, kruiden, plantjes en een grote variatie aan groenten. Ook zijn er boeketten en bloemen, verzorgende kruidenproducten, handgemaakte producten, hand gesponnen & geverfde wol en zeep te vinden. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Outdoor Springkussenfestival in De Wijert

Vandaag is op initiatief van Wijkdeal De Wijert een Outdoor Springkussen Festival in het Hendrik de Vriesplantsoen aan de Van Lenneplaan. Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur.Er staan veertien verschillende springkussentoestellen, waaronder een 60 meter lange stormbaan en een ‘klimpyramide’. De toegang is gratis.

Kijk voor informatie op wijkdealdewijert.nl.

Waagpleinconcert: Damster Stedelijk Harmonie Orkest

Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest is vandaag te horen op het Waagplein tijdens het Waagpleinconcert. Van 14.30 uur tot 16.00 uur wordt een concert verzorgd met verschillende soorten muziek, zoals “Don’t stop me now’ en ‘Walking on Sunshine’ tot de ‘Hongaarse Dansen’.

Dichters in de Prinsentuin

Dit weekend staat in het teken van de eenentwintigste editie van Dichters in de Prinsentuin waarbij verspreid over drie dagen 74 dichters optreden. Het thema dit jaar is “Goede Buren”. In de zomerse Prinsentuin zijn tientallen dichters en daarnaast is er een boeiend themaprogramma. Tijdens twee avonden is een actueel beeld te krijgen wat op dit moment speelt bij de ‘Buren” in Vlaanderen, Duitsland en Friesland.

Het festivalmagazine ‘Dichters in de Prinsentuin 2018’ biedt 72 gedichten, interviews, programmaoverzicht, achtergrondstukken en tegeltjeswijsheden en is tevens het toegangskaartje tot het volledige programma van Dichters in de Prinsentuin. Het festivalmagazine kost 10 euro.

Kijk voor meer informatie en het programma: dichtersindeprinsentuin.nl

Festival Hongerige Wolf

Het dorpje Hongerige Wolf is dit weekend voor de achtste keer omgetoverd tot festival. Drie dagen lang kunst en cultuur, muziek, theater en nog veel meer is te vinden tijdens het Festival Hongerige Wolf. Concerten worden gegeven op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt er in de polder buiten het dorp. Het hele dorp doet mee.

Ook bij de bewoners thuis wordt drie dagen lang muziek gemaakt door uiteenlopende bands en artiesten. Zaterdag- en zondagochtend is er een kinderprogramma vanaf 9 uur en zijn er activiteiten rondom de festivalcamping. In het dorp begint het programma rond 10 uur. Voor meer informatie en het hele programma: festivalhongerigewolf.nl

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest

Zowel vandaag, zaterdag 14 als zondag 15 juli worden de schapen geschoren en is er veel te beleven voor jong en oud bij het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo.

Het Wolfeest is een grote fair met meer dan 75 stands met bijzondere en ambachtelijke producten, zoals lekkernijen, robuuste broodplanken, originele lampen, handgemaakte tassen, stoere laarzen, een uitgebreide sortering tuinplanten, het is te veel om op te noemen.

De nadruk ligt op Wol bij het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest. In het Wolatelier bij de schaapskooi is een prachtige wolcollectie opgebouwd, er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop.
Ook zijn er beide dagen een workshop schapen scheren, een workshop ruwe vacht vilten en kan wol geverfd worden met natuurlijke stoffen. In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien.

Verder zijn er creatieve activiteiten met wol. Kijk voor meer informatie: wolfeest.com

Open Imkerijdagen bij Hortus Haren

Er zijn diverse activiteiten rondom bijen georganiseerd op zaterdag 14 en zondag 15 juli bij Hortus Haren in het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen.

Op de stal staan nu in totaal ongeveer 10 volken, deels voor productie en deels voor de teelt. Aan de buitenzijde van de stal is een opstelling te zien van de historische behuizing van bijen in Nederland, van boomstam tot moderne kunststofkast. Ook staat er een zonnewassmelter.

Naast de stal staat een blokhut, de ‘bezoekersruimte’, waar twee bijenvolken te bezichtigen zijn in kijkkasten (wanden van glas), een oude honingwaspers en een honingslinger en wat antiek imkergereedschap. Geïnteresseerde bezoekers krijgen informatie van de NBV en/of bloemenzaadjes mee, alsook een folder van de IHP (de Imkersvereniging Haren Paterswolde).

Kijk voor meer informatie: hortusharen.nl

 

Reacties

article
677059
Uittips voor zaterdag 14 juli
Vandaag zijn er veel mogelijkheden om er op uit te gaan van Ommelander Markt, Outdoor
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/677059/uittips-zaterdag-14-juli-2/
2018-07-14T09:00:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/13163744/martini-prinsentuin.jpg
Evenementen in Groningen