Kovacs naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

Kovacs komt zondag 9 december naar De Oosterpoort in Groningen.

De Limburgse zangeres met haar diepe, donkere en rauwe stemgeluid is sinds de release van haar debuutalbum ‘Shades of Black’ in 2014 uitgegroeid tot een van de grootste internationale sterren van ons land. Hits als ‘My love’ en ‘Diggin’ blijven na het beluisteren nog tijdenlang in het hoofd sudderen en staan niet voor niets in de Top 2000.

Stormachtig carrière

Haar zangleraar van de Rockacademie, die haar als ‘talentloos’ van school wilde schoppen, heeft daar nu waarschijnlijk veel uit te leggen. Shades Of Black was een fenomeen. Het album zelf bereikte de nummer één positie in Nederland en stond in de charts van maar liefst zesendertig Europese landen. Zestig miljoen YouTube views waren haar deel, net als meerdere awards zoals de Edison Popprijs 2016 voor Beste Nieuwkomer en een 3FM Award.

Kovacs live

In no time groeide Kovacs uit tot een podiumdier van formaat. Door haar verschijning met het kaalgeschoren hoofd en (wolfs)muts, maar vooral door haar stem: rauw, maar tegelijkertijd erotiserend en altijd indringend. Ze maakte indruk op grote festivals als Glastonbury, Sziget, Pinkpop en Rock Werchter, haar Europese clubshows waren uitverkocht en ze mocht ook nog eens openen voor Robbie Williams.

Cheap Smell

In augustus verschijnt haar nieuwe album ‘Cheap Smell’. Kovacs zoekt daarop naar momenten uit het verleden die ze als ‘goedkope parfum’ heeft opgedaan. Het album is even donker als aangenaam en neemt het licht en donker van moderne relaties onder de loep. In een serie bekentenissen over wilde liefde, hedonisme en verslaving toont ze de ruige emotionele rollercoaster van haar huidige leven.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

article
675189
Kovacs naar De Oosterpoort
Kovacs komt zondag 9 december naar De Oosterpoort in Groningen. De Limburgse zangeres met haar
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/675189/kovacs-naar-oosterpoort/
2018-07-10T16:05:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/10120959/Kovacs-knipsel-1.jpg
Evenementen in Groningen