WÖR naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

Het Vlaamse WÖR komt zondag 16 december naar De Oosterpoort in Groningen. Let’s go back to the 1780’s!

WÖR pompt met gedrevenheid nieuwe energie in 18e eeuwse melodieën uit de Lage Landen. Door middel van een aanstekelijke en dansbare groove, aangedreven door het strakke tempowerk van gitaar en baritonsax krijgt de band elk publiek enthousiast.

WÖR

Vroeger, ongeveer driehonderd jaar geleden, legden enkele muzikanten uit Antwerpen, Brussel, Leuven en omstreken hun favoriete muziek vast. Het papier vergeelde en de verzamelingen belandden ten slotte in stoffige archieven. De vijf ambitieuze muzikanten van WÖR bliezen het stof eraf en leggen daarmee opnieuw pit en dynamiek in deze melodieën.

Een krachtige sound

Een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende violen en melodieuze doedelzakken kleuren de originele melodieën. Op deze manier zet de band een krachtige sound neer. De band heeft inmiddels al twee albums (Back to the 1780’s in 2015 en Sssht in 2017) uitgebracht en toerde de afgelopen jaren door Europa, Amerika en Australië. Met als motto: Als het toen goed klonk, waarom dan niet vandaag?

De aanvang is om 20.30 uur

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen