Uittips voor zaterdag 7 juli

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Dickelbers

Lekker eten bij De Culinaire Verleiding, de jubileum editie van de Kardinge run voor Bikkels, Streekproductenmarkt Nienoord of het Rozenfestival in Winschoten bezoeken zijn een aantal tips voor deze dag.

De Culinaire Verleiding

Het Noorderplantsoen staat dit weekend in het teken van De Culinaire Verleiding. Rondom de vijver staat het vol met foodtrucks en eetkraampjes. Van Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot tot biologisch en lekker ongezond. Ook is er livemuziek en vertier voor kinderen. Vandaag van 12.00 uur tot 23.00 uur. Lees ook: De Culinaire Verleiding in Noorderplantsoen

5e editie – Kardingerun voor Bikkels

Dit weekend staat de jubileumeditie van de Kardingerun voor Bikkels op het programma.

Vandaag start de jubileum editie van de KardingeRun met de 16 kilometer, gevolgd door 12, 8 en 5 kilometer. Voor deze jubileumeditie is een nieuwe afstand geïntroduceerd, de 12 kilometer.

De routes lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen. Tijdens de run komen de deelnemers spectaculaire hindernissen tegen met water, modder en andere obstakels. Ook de Kardinge Mountain is onderdeel van het uitdagende parcours. De 12 en 16 kilometer zijn beiden een eigen rondje waarin ook uitdagingen zijn die meer gericht staan op statische kracht en behendigheid. De inschrijving voor de zaterdag is vol.

Op zondag staat de Familie Run, voorheen bekend als de ouder-kindloop op het programma. Hieraan kunnen ouder(s) of een andere volwassene met hun kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar deelnemen aan het 5 kilometer parcours. Kijk voor meer informatie en deelname: kardingerun.nl

Streekproductenmarkt Nienoord in Leek

In Leek vindt deze zaterdag de gezellige streekproductenmarkt plaats op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek.

Op deze markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. Ambachtelijk gebakken brood, granen & bakmixen, worst, vleeswaren, kaas, honing, eieren, groenten en fruit, maar ook vaste planten en kruiden, wol en handgebreide producten zijn op de markt te vinden. Het aanbod verschilt daardoor per markt. De markt vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats en is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: Boerderij Oosterheerd aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek.

Rozenfestival

Dit weekend vindt zowel zaterdag 7 als zondag 8 juli het Rozenfestival plaats in het Rosarium van Winschoten. Het festival bestaat uit vijf onderdelen: de traditionele Groenmarkt, een muziekpodium, een foodplein, een kinderplein en een cultuurplein. Bezoekers kunnen genieten van een gemoedelijke sfeer, mooie muziek, heerlijke eten, het uitgebreide kinderplein en prachtige voordrachten door dichters. De openingstijden zijn beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: Rosarium Winschoten, Parklaan 1a in Winschoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen