Rapper en vlogger Boef komt naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

De Frans-Algerijnse rapper en vlogger Boef komt donderdag 27 september naar De Oosterpoort in Groningen.

Boef behoeft geen introductie. Hij is een vaste waarde in de Nederlandse rapscene sinds zijn debuut EP ‘Gewoon Boef’. Na honderd miljoen streams en meerdere platina albumsingles, zal deze deugniet de komende tijd nog veel meer muzikale streken uithalen.

Meest gestreamde artiest

Na het succes van Boef’s Zonamo-sessie in 2015 en zijn debuut EP in februari 2016, kon een vervolg niet uitblijven. De rapper heeft een YouTube-kanaal met 450.000 volgers en honderdduizenden views per vlog. Zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ (2017) verkocht platina. Boef sleepte honderd miljoen streams binnen en werd wereldwijd de #28 meest gestreamde artiest in het weekend van de albumrelease.

40 miljoen views voor Habiba

Maar daar stopte de teller niet. Met meerdere albumsingles haalde Boef (meervoudig) platina en de music video van zijn track ‘Habiba’ werd met 40 miljoen views de best bekeken Nederlandse videoclip aller tijden. Met zijn single ‘Sofiane’ laat hij zich meer van zijn gevoelige kant zien. Een persoonlijk geluid dat door het publiek goed ontvangen werd, na de media-ophef over zijn uitspraken op social media begin dit jaar. Met deze single verbrak hij het Nederlandse Spotify Record van streams op één dag.

Gewoon Boef

Met wat geluk is dit alles een voorbode op wat nog komen gaat. De ‘enfant terrible’ van de Nederlandse muziekindustrie blijft voorlopig onverminderd populair bij het publiek.

Voor dit concert zijn ook VIP-tickets à 43,50 euro te koop. Met dit ticket krijg je een meet & greet en een t-shirt. Daarnaast mag je eerder de zaal in, zodat je verzekerd bent van een goede plek.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen