Uittips voor zondag 1 juli

New Attraction Block Jam 2017.
New Attraction Block Jam 2017.
Foto: Archief De Redactie

Urban Culture op de Vismarkt bij New Attraction Block Jam, lekker dansen bij Life is a Beach, de nieuwe Vintagemarkt ‘Suikermarkt’ bezoeken, Volleybal bij Dela Eredivisie Beach en de kwalificatieronde basketbal van Nederland tegen Italië of de laatste dag van Op Roakeldais zijn mogelijkheden vandaag om er op uit te gaan.

New Attraction Block Jam

De Vismarkt staat van 13.00 uur tot 18.00 uur in het teken van ‘urban culture’. Urban Arts wordt aan een breed algemeen publiek gepresenteerd in het centrum van Groningen.

De presentatie van de talentgroep en Young professional deelnemers van de Urban Academy is de kern van het programma in speciale Block Jam producties. Hierbij creëren alle individuele deelnemers samen een programma. Artiesten (lokaal, regionaal en (inter)nationaal) werken samen aan nieuw materiaal en dit voorafgaand trainen en repeteren. New Attraction Block Jam wordt georganiseerd door Urban House Groningen.

Het programma is eenmalig en uniek, bepaald door de signatuur van de deelnemende artiesten, de producties van het betreffende jaar en programmamakers/programmeurs van UHG en partner organisaties. Voor meer informatie: urbanhousegroningen.com

DOT Outdoor: Life is a beach

Life is a Beach, is het leukste stadsstrand feest van Groningen, georganiseerd door DOT. DJ’S als Sir Felix, LarryKoek en anderen zorgen voor de muziek.

Dansen in de zon en chillen aan het water kan van 12.00 uur tot 21.00 uur bij DOT aan de Vrydemalaan 2 in Groningen. Kijk voor meer informatie en line-up op facebook.

Suikermarkt bij EM2

Een nieuwe hippe Vintagemarkt van het Noorden, de ‘Suikermarkt’ is vandaag te bezoeken bij EM2 op het Suikerunieterrein. Leuke en unieke items, zoals kleding, meubeltjes, vinyl, sieraden, interieurdecoratie en nog veel meer is te vinden op de Suikermarkt. Ook kan genoten worden van biologisch hapjes en een gezellig drankje van EM2. De Suikermarkt is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: EM2 Groningen aan de Energieweg 10 in Groningen.

DELA Eredivisie Beach

Dit weekend is de top van Nederland te bewonderen op het centre court op de Grote Markt tijdens de DELA Eredivisie Beach in Groningen. Bij zowel de heren als de dames doen er veel topteams mee en het wordt een spannende strijd om de titel. Kijk voor het programma en de deelnemers op www.eredivisiebeach.nl

Kwalificatieronde Nederland – Italië

In de MartiniPlaza speelt de Orange Lions tegen de nationale ploeg van Italië gespeeld. Het is de laatste thuiswedstrijd in de kwalificatieronde voor het WK van 2019 in China. De aanvang is om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie: martiniplaza.nl

Op Roakeldais

Het hele weekend is er Op Roakeldais in Warffum: een internationaal dans- en muziekfestival waar duizenden bezoekers verwacht worden. Twaalf dansgroepen van over de hele wereld nemen het publiek mee op een wereldreis tijdens een wervelende show. Van Colombia tot Zuid Afrika en van de USA tot Indonesië, de dansers en muzikanten laten vol passie hun cultuur zien.

Om 14.30 uur staat de finale voorstelling van de 53ste editie op het programma. Aansluitend vanaf 15.30 uur is er Muziek op het Plein.

Kijk voor meer informatie op: www.oproakeldais.nl

Dag van het Wad

Werelderfgoed Waddenzee viert dit weekend haar negenjarig bestaan met de Dag van het Wad. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Tijdens de Dag van het Wad worden om deze reden tal van activiteiten georganiseerd. Vandaag zijn er onder meer de volgende activiteiten:

  • Wadden Fair: Muziek, exposities, workshops & Theater Noordpolderzijl. Tussen 13.00 uur en 16.30 uur.
  • Kwelderwandeling Noordpolderzijl, start om 11.00 uur bij het Zielhoes bij Noorderpolderzijl.
  • Sleepnet vistochten met de ZK-9.

Voor meer informatie: visitwadden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen