Jungle By Night naar De Oosterpoort in Groningen

Foto: De Oosterpoort

Jungle By Night, het swingendste collectief van Nederland, komt zaterdag 8 december naar De Oosterpoort in Groningen.

Met hun mix van jazz, funk, afrobeat, latin en oosterse klanken verandert Jungle By Night, het swingendste collectief van Nederland, wereldwijd festivalweides en popzalen in vrolijk dansende massa’s.

Dankzij alle reisavonturen deden de negen jonge honden uit Amsterdam een berg aan inspiratie op voor de opvolger van hun succesalbum ‘The Traveller’, die later dit jaar verschijnt. En dat album wordt energiek, spannend en feestelijk, aldus De Oosterpoort.

Acht jaar geleden kwam Jungle By Night voor het eerst als band bij elkaar. “Als groep zijn we volwassen geworden en is de muziek met ons meegegroeid. Wat onveranderd is gebleven, is onze zoektocht naar vernieuwing en experiment. Dit heeft geleid tot meer dan 450 concerten in 23 verschillende landen en 4 albums.”

Hiphop, psychedelica en rock

De muziek van Jungle By Night is een kenmerkende unieke mix van afrofunk en -jazz maar met een flinke scheut hiphop, psychedelica en rock. Soms voelt het alsof je in het Philips Research Lab bent in de jaren 50, een andere keer weer alsof je in het vibrerende New York bent in de seventies.

Harmonie en melodie

Muziek gaat vaak over harmonie en melodie, maar muziek trekt je zo nu en dan ook uit je comfort zone: het is als zuigen op een citroen. Één ding is zeker. Pieter, Bo en Ko blazen de hoorns zoals altijd. Drummer Sonny is zijn groove nog niet kwijt. De percussie van Tienson en Gino werkt nog steeds als een lopend vuurtje. Pyke’s synths zijn hypnotiserend. Peter’s bas gitaar trekt meer dan hij duwt. En Jac scratcht en pickt zijn gitaar nog steeds zoals je het gewend bent.

Met 4 en 5 sterren reviews voor hun eerste album maakte de band een zegetocht over de wereld. Lowlands, Sziget, Dour, Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz in Canada en Rough Trade in New York. Met uitverkochte shows overal ter wereld heeft de band een uitstekende live reputatie opgebouwd.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen