ZingZing! korenfestival in De Oosterpoort

Foto: VRIJDAG

Een dertigtal koren uit Groningen presenteert zich zondag 17 juni aan het publiek en aan elkaar tijdens het ZingZing! korenfestival.

Zo’n 900 zangers zullen onder leiding van koordirigent Wilfred Reneman het ZingZing! Lied ten gehore brengen aan het begin en aan het eind van de dag. Tijdens het festival is het voor de koorzangers en bezoekers mogelijk om interessante workshops te volgen.

Het workshop aanbod is divers en voor elk wat wils en varieert van een workshop “bubbelen” tot het zingen van mantra’s en het ge├»mproviseerd zingen op basis van vooraf afgesproken tekens. Er is eerste hulp bij zangproblemen door Dokter John en mocht de presentatie van een koor te wensen over laten dan is daar Bianca van Dreumel met tips and trics. Ook kunt u zich wagen aan een Arabisch lied.

Er zal extra aandacht zijn voor het jubilerende Concertkoor KOV, het koor bestaat 17 juni 2018 op de dag af tachtig jaar.Concertkoor KOV sluit de dag feestelijk af.

Gedurende de lunch zal er een expertmeeting zijn voor de deelnemende koordirigenten onder leiding van koorcoryfee John Damsma over mogelijke toekomstscenario’s voor het korenveld.

Projectleider Liesbeth van Hoffen (Stichting Koorplein Noord Nederland): “ZingZing! biedt een unieke kans om kennis te maken met de veelkleurigheid van het Groninger koorlandschap!”

Tijdens ‘ZingZing!’ is er gelegenheid tot luisteren naar een breed palet aan koren, van pop tot klassiek. Bijzonder is, dat er dit keer ook koren uit het Noorden en Westen van de Provincie Groningen meedoen, van Ten Boer tot Warffum.

Editie 2018 is in handen van Stichting Koorplein Noord Nederland in samenwerking met Vrijdag, daarbij ondersteund door mensen uit het veld: dirigent Wilfred Reneman en koorlid Ger van der Werff.

De tijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl en bijvrijdag.nl

Reacties

article
661393
ZingZing! korenfestival in De Oosterpoort
Een dertigtal koren uit Groningen presenteert zich zondag 17 juni aan het publiek en aan
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/661393/zingzing-korenfestival-oosterpoort/
2018-06-13T16:35:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/06/13110207/image004-ZingZing.jpg
Evenementen in Groningen