Salam speelt nog twee keer op erepodium Nederlands Theaterfestival

Foto: ©Martijn Halie

Na een succesvolle tournee mogen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS nog tweemaal de voorstelling Salam spelen, dit keer op het erepodium van het Nederlands Theaterfestival. De voorstelling is door de vakjury genomineerd als één van de beste elf voorstellingen van Nederlandse en Vlaamse bodem.

“Een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben.” schreef de jury.

De voorstelling speelt zondag 9 september in de Stadsschouwburg Amsterdam en dinsdag 11 september in de Stadsschouwburg Groningen.

“Regisseur Guy Weizman maakt van Salam een strak geregisseerde, ongekend kleurrijke chaos, waarbij alle middelen om in het theater een verhaal te vertellen uit de kast zijn gehaald.” (De Nederlandse theaterjury)

Hoezo Salam?

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld het nieuws domineren, nemen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS theaterbezoekers graag mee naar hoe het allemaal begon: het verhaal van Abraham.

Hoe dichten we de kloof tussen mensen die wel over, maar niet met elkaar praten? Die vraag was voor regisseur Guy Weizman het uitgangspunt voor Salam. Wie het werk van Weizman kent, weet dat Salam geen historisch bijbeldrama is, maar een hedendaagse, humoristische en energieke voorstelling in de sfeer van Tarantino.

Language no problem – boventiteling!

In de voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald met Nederlandse boventiteling. Alle Nederlandse teksten krijgen Engelse boventiteling. Daarmee zijn alle voorstellingen van het NNT en Club Guy & Roni, geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken.

Voor meer informatie en kaartverkoop: nnt.nl/salam

Reacties

article
660407
Salam speelt nog twee keer op erepodium Nederlands Theaterfestival
Na een succesvolle tournee mogen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/660407/salam-speelt-nog-twee-keer-op-erepodium-nederlands-theaterfestival/
2018-06-12T10:45:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/06/11184310/NNT-CGR_SALAM_beeld-Martijn-Halie.jpg
Evenementen in Groningen