Uittips voor zondag 27 mei

Viering 1e lustrum van 'Rondje Nostalgie' in Garmerwolde.
Viering 1e lustrum van 'Rondje Nostalgie' in Garmerwolde.
Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Jan Hofste}

Van Fair Fashion Festival en The Healthy Market in de binnenstad tot 1e lustrum van Rondje Nostalgie Garmerwolde, lekker eten bij Culifair Warffum of Lekker Noordbroek.Lees hieronder het overzicht van een aantal mogelijkheden om er op uit te gaan.

De derde editie van het Fair Fashion Festival vindt plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur op het Waagplein. Naast modeshows zijn er workshops, lezingen, een duurzame markt en muziek. De organisatie is in handen van Young & Fair.

Healthy Market Groningen

Van 11.00 tot 17:00 uur is de The Healthy Market op de Vismarkt. Sport, gezonde voeding en zaken die daarmee verwant zijn is te vinden op deze markt. Belangstellenden kunnen kennis maken met een gezondere levensstijl, waarbij leuke dingen te zien en te koop zijn en demonstraties zijn.

Rondje Nostalgie Garmerwolde

Vandaag viert ‘Rondje Nostalgie’ het eerste lustrum. Het is een anderhalf kilometer lange rondwandeling vól nostalgie langs het Damsterdiep en de Grasdijkweg in Garmerwolde. Langs de route staan oldtimers: auto’s, tractoren, trucks, motoren en stationaire motoren. Langs de route spelen hele grote en hele kleine draaiorgels en in het Damsterdiep liggen historische schepen.

Ook is er een gezellige braderie, zijn er draaimolens en springkussens voor de kinderen. Ook zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden. De aanvang is om 10.30 uur.

Voor meer informatie: rondjenostalgie.nl

‘Terug naar het begin’ festival

Het festival ‘Terug naar het begin’ viert deze maand haar tienjarige bestaan. In de gemeentes Appingedam, Delfzijl en Loppersum vinden intieme optredens in oude Groninger kerken plaats. Het festival is te bezoeken tot en met zondag 27 mei 2018. Er zijn bijna honderd acts op ruim dertig locaties. Voor meer informatie: www.terugnaarhetbegin.nl

Culifair in Warffum

Eten, ruiken en proeven staat centraal bij Culifair in Warffum. Binnen in de schuur zijn ook tal van kramen die met eterij te maken hebben. Van bonbons tot jam en chutney, honing, gebak, macarons, maar ook kookboeken, mooie tafelkleden en serviesgoed en nog veel meer. De tijd is vanaf 11.00 uur tot 21.00 uur. Locatie: Oude herenboerderij, Kloosterweg 2 in Warffum.

Lekker Noordbroek

Lekker Noordbroek is hét culinaire festival voor jong en oud met foodtrucks, streekproducten, muziek en nog veel meer. Het culinaire walhalla waar bezoekers kunnen genieten, ontdekken en beleven. Er is veel aandacht voor lokale producenten en ook zijn er workshops.

Van 11.00 uur tot 22.00 uur. Locatie: ‘Lekker Noordbroek’, Zuiderstraat 28a in Noordbroek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen