Uittips voor zondag 13 mei

Foto: Lisanne Buurma

Vandaag op Moederdag zijn er leuke uitjes, zoals onder andere de eerste Sterrebos-Live, naar de Meikermis, The Green Shift bezoeken, Rondleiding Wilde Planten en nog veel mee. Lees hieronder het overzicht.

Sterrebos – Live

Deze zondag start het eerste zondagmiddagconcert in een nieuwe serie Sterrebos Live. The Blues Cowboys en Hangover Paradise staan in de Muziekkoepel in het Sterrebos.

The Blues Cowboys brengen een reportoire van herkenbare sixtys afgewisseld met mooie, swingende bluesrocknummers met een vleugje country. Hangover Paradise is een prog-rockband die is geinspireerd door de muziek van grote bands als Genesis, Marrillion, Rush en Pink Floyd maar daar wel haar eigen twist aangeeft.

Sterrebos Live is van 14.30 tot 16.30 uur. Bij twijfelachtig weer wordt het concert afgelast. Iedere tweede zondag van de maand wordt Sterrebos Live georganiseerd. De concerten zijn gratis te bezoeken door de financiele steun van de Wijkorganisaties Helpman, Oosterpoort en Herewegbuurt.

Voor meer informatie: www.wijkhelpman.nl

Meikermis in Groningen

Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de Meikermis in Groningen in de binnenstad. Van de BreakDance tot botsauto’s, een oliebol of suikerspin of een bezoek aan de Nostalgische kermis op de Ossemarkt. Nieuw dit jaar op de kermis is de Reactor op de Grote Markt. En moeders krijgen vandaag op moederdag een mooie roos aangeboden. De kermis is open van 13.00 uur tot 24.00 uur.

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

The Green Shift, het duurzaamste én plantaardige festival

Vandaag vindt de eerste The Green Shift plaats, het duurzaamste en plantaardige festival, in de Puddingfabriek in Groningen. Bezoekers kunnen de volledig plantaardige voeding proeven, dier- en milieuvriendelijke producten kopen, van schoenen en zeepjes tot heerlijke bonbons. Ook is er een breed aanbod aan sprekers, waaronder Vegadutchie en Dos Winkel van Sea First. Daarnaast worden de hele dag gratis yoga en mindfulness workshops gegeven.

De Puddingfabriek is gevestigd achter het centraal station.

Voor meer informatie kijk op The Green Shift op Facebook.

Rondleiding Wilde Planten bij Hortus Haren

Vandaag vindt er een rondleiding plaats met als thema “Wilde planten” bij Hortus Haren.

In mei bloeien een groot deel van deze planten zoals de late stinsenplanten en vele andere bos- en vroege weidebloeiers. In het Arboretum zijn volop Salomonszegel, Boshyacint, Doronicum, Lelietjes van Dalen, Gulden Boterbloem en het Haarlems Klokkenspel te vinden. In het weidegebied zijn de Kievitsbloemen nog net te zien, de Kleine Valeriaan en de eerste orchideeën.

De rondleiding begint om 14.00 uur. Verzamelen is bij het Entreegebouw.

Voor meer informatie: www.hortusharen.nl

Nationale Molendagen

Ook deze zondag zijn vele honderden wind- en watermolens in heel Nederland geopend voor publiek tijdens de Nationale Molendagen. Ook zijn bij verschillende molens allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals onder meer rondleiding, muziek, pannenkoeken en/of brood bakken, een fiets- of wandertocht, een expositie en nog veel meer. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.molens.nl/nationalemolendag

Stoom- en Modelbouwdagen op Familiepark Nienoord

Dit weekend vindt de 45ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats bij Familiepark Nienoord. Deelnemers uit binnen- en buitenland zijn naar Familiepark Nienoord gekomen met hun modellen.

Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn, waar bezoekers kunnen instappen voor een treirit. In de expositietent is de Nederlandse geschiedenis van de stoomtrein te ontdekken en staat een grote spoorbaan opgesteld, waarop ook met miniatuur stoomtreintjes gereden kan worden. Verder zijn er de verkoopstands en kan zelf een trein gemaakt worden met lego en duplo, meedoen met lasergamen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie: www.landgoednienoord.nl

LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival

Ook is dit weekend LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival, een tweedaags zomerfestival op Landgoed Nienoord in Leek.

Het festival, georganiseerd door Grand Café Borg Nienoord uitbater Jacob Veenema, is een combinatie van een gezellig openluchtrestaurant met heerlijk eten en drinken. Daarnaast is er beeldende kunst, theater, live muziek, zang, kleinkunst en een aanbod aan industriële vintage artikelen aanwezig. Het festival begint om 11.00 uur. Voor meer informatie: lekkerleek.nl

Wonen en Leven met Textiel op Landgoed Verhildersum

Op Landgoed Verhildersum vindt dit weekend ‘Wonen en Leven met Textiel’ plaats. Centraal staat textiel, van woontextiel tot historische kleding en nieuwe mode, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Er zijn diverse activiteiten, zoals standhouders, demontraties en workshop. Belangstellenden kunnen ook meelopen met een rondleiding.

Vandaag is de openingstijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen