Uittips voor zaterdag 12 mei

Foto: De Redactie

Vandaag zijn er veel mogelijkheden, van Ommelander Markt, de Meikermis tot de Nationale Molendagen, Stoom- en Modelbouwdagen op Familiepark Nienoord, de LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival en Wonen en Leven met Textiel op Landgoed Verhildersum.

Ommelander Markt

Vandaag is de Ommelander Markt te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

De streekproductenmarkt biedt deze keer allerlei heerlijkheden, zoals verse groenten, groenteplanten en zacht fruitstruiken en ook verse aardbeien & asperges, hartige en zoete taarten, droge kruiden, thee, chutneys, diverse soorten jam & honing, verse kaas, fruit, fruitsappen, eieren, vlees (kip, lam, varken & rund), vis, brood, pasta’s, zuivel en deze keer ook ijs. Verder zijn er ook andere producten, zoals zeep, handgesponnen en -geverfde wol, handgemaakte producten als kussens, tassen, theemutsen en schorten.

Deze zaterdag zijn 26 standhouders aanwezig op de markt. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Meikermis in Groningen

In de binnenstad is de jaarlijkse Meikermis te bezoeken. Attracties zijn te vinden op de Grote Markt, Vismarkt en Ossemarkt. Van nostalgische draaimolens tot Break Dance, Super Mouse en Botsauto’s. Nieuw dit jaar op de kermis is de Reactor op de Grote Markt. De kermis is open van 12.00 uur tot 1.00 uur.

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Nationale Molendagen

Op zowel zaterdag als zondag zijn vele honderden wind- en watermolens in heel Nederland geopend voor publiek tijdens de Nationale Molendagen. Ook zijn bij verschillende molens allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals onder meer rondleiding, muziek, pannenkoeken en/of brood bakken, een fiets- of wandertocht, een expositie en nog veel meer. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.molens.nl/nationalemolendag

Stoom- en Modelbouwdagen op Familiepark Nienoord

Dit weekend vindt de 45ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats bij Familiepark Nienoord. Deelnemers uit binnen- en buitenland zijn naar Familiepark Nienoord gekomen met hun modellen.

Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn, waar bezoekers kunnen instappen voor een treirit. In de expositietent is de Nederlandse geschiedenis van de stoomtrein te ontdekken en staat een grote spoorbaan opgesteld, waarop ook met miniatuur stoomtreintjes gereden kan worden. Verder zijn er de verkoopstands en kan zelf een trein gemaakt worden met lego en duplo, meedoen met lasergamen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie: www.landgoednienoord.nl

LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival

Ook is dit weekend LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival, een tweedaags zomerfestival op Landgoed Nienoord in Leek.

Het festival, georganiseerd door Grand Café Borg Nienoord uitbater Jacob Veenema, is een combinatie van een gezellig openluchtrestaurant met heerlijk eten en drinken. Daarnaast is er beeldende kunst, theater, live muziek, zang, kleinkunst en een aanbod aan industriële vintage artikelen aanwezig. Het festival begint om 11.00 uur. Voor meer informatie: lekkerleek.nl

Wonen en Leven met Textiel op Landgoed Verhildersum

Op Landgoed Verhildersum vindt dit weekend ‘Wonen en Leven met Textiel’ plaats. Centraal staat textiel, van woontextiel tot historische kleding en nieuwe mode, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Er zijn diverse activiteiten, zoals standhouders, demontraties en workshops of loop mee met een rondleiding.

Beide dagen zijn de openingstijden van 10.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen