Start Meikermis: Vele attracties op Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt

Foto: Archief De redactie

Vandaag start de meikermis voor twaalf dagen kermisvertier in de binnenstad. Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn maar liefst 65 attracties te bezoeken.

Het startsein wordt om 13.00 uur gegeven door wethouder Roeland van der Schaaf samen met studentengenootschap Omlandia op het horecaplein, op de kop van de Vismarkt .

De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen.

De meikermis heeft voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er diverse attracties, thrillseekers kunnen hun hart ophalen in de Break Dance, de Booster Maxxx, het reuzenrad op de Grote Markt en, nieuw dit jaar, de Reactor.

Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis te vinden, met attracties en lekkernijen van toen. Tijdens de kermisperiode zijn er regelmatig acties, zoals een leuke attentie voor elke moeder op Moederdag, gratis schminken en gratis koffie en koek op de Opa en Oma-dag.

De meikermis is te bezoeken tot maandag 21 mei om 19.00 uur.

Kijk voor een overzicht op www.kermisingroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen