Uittips voor Hemelvaart

Foto: CC BY 2.0/Creative Commons/Flickr/Sjaak Kempe

Met Hemelvaart zijn genoeg mogelijkheden om er op uit te gaan in de stad en de provincie.

Een aantal winkels zijn in de binnenstad van Groningen geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Ook opent de Meikermis vanaf vandaag voor 12 dagen plezier op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt.

Stoom- en Modelbouwdagen op Nienoord

Vanaf vandaag, donderdag 10 mei 2018 is de 45ste editie van de Stoom- en Modelbouwdagen op Nienoord te bezoeken tot en met zondag 13 mei. Deelnemers uit binnen- en buitenland komen naar Familiepark Nienoord met hun modellen.

Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn. Bezoekers kunnen instappen voor ritje met de trein. Ook zijn er levensgrote stoommachines, walsen en andere stoomtractoren. De geschiedenis van de Nederlandse stoomtrein is te ontdekken in de expositietent. Ook worden met miniatuur stoomtreintjes gereden en zijn er verkoopstands. Ook kan een trein gemaakt met lego en duplo, meegedaan worden met lasergamen, springen op het luchtkussenspektakel en nog veel meer.

Voor meer informatie en het complete programma: www.landgoednienoord.nl

De Hemelvaartsmarkt in Eenrum

Vandaag is de 41e editie van de Hemelvaartsmarkt, een begrip in Eenrum en omstreken te bezoeken. Elk jaar staan ongeveer 120 kramen opgesteld in de straten van Eenrum, en zijn er allerlei overige activiteiten. Ook is er muzikale omlijsting, zoals livemuziek vanuit de Eenrumer cafés en een podium met daarop optredens van steelband Panmagic en het Ainrommer Shantykoor. De markt is te bezoeken van 9.00 uur tot 17.00 uur. Ook is er op het Molenplein een hobby- en boekenmarkt met 13 kramen deze dag.

Voor meer informatie: www.hemelvaartsmarkteenrum.nl

Snikkeweek 2018

Ook is de 27e Snikkeweek in Musselkanaal te bezoeken. Jaarlijks wordt deze week georganiseerd ter ere van de trekschuit, ook wel snik of snikke in het Gronings, dat vorige eeuw in gebruik werd genomen voor de afvoer van turf.

Het evenement staat in het teken van vaarrecreatie en hierbij zijn veel schippers aanwezig. De Snikkeweek heeft een uitgebreid programma. Ook vandaag zijn er veel activiteiten met muziek, een waterfietsenrace, een viswedstrijd voor de jeugd en nog meer.

Kijk voor alle activiteiten en meer informatie: snikkeweek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen