Cirrus Minor wint POPgroningen Talent Award 2018

Foto: © Floris Duijn

Cirrus Minor heeft de POPgroningen Talent Award 2018 gewonnen. De eindronde vond vrijdag 20 april plaats, waarbij de vier overgebleven acts na acht provincie- en twee stadsrondes speelden voor een gevulde grote zaal in Vera.

Opvallend was de meerderheid van acts die kort geleden zijn gaan spelen in hun huidige bezetting. De optredens tijdens de Talent Award behoorden dan ook tot de één van de eerste optredens van de acts. Vier totaal verschillende acts en genres maakten het tot een diverse avond.

Na elk optreden kwamen scouts bijeen om het optreden te bespreken en was er een moment voor de act om feedback te ontvangen en vragen te stellen.

Cirrus Minor

Cirrus Minor verraste met een kersverse EP release en creëerde met hun stevige rock een moshpit in het publiek.

Cirrus Minor wist de scouts te overtuigen met hun show die stond als een huis. Goed samenspel en diversiteit in hun nummers liet de scouts geloven dat zij het meest klaar om binnenkort het Nederlandse muzieklandschap in te gaan.

POPgroningen Talent Award 2018

Cirrus Minor mag doordat ze houder zijn van de Talent Award optreden op festivals als Eurosonic Noorderslag, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, Pagefestival, Keetpop, Theaterfestival Worteldagen, ReitdiepPOP, Festival Hongerige Wolf, Flinke Pink,Taribush KuNa Festival, Koningsdag en WinterWelVaart.

Tevens zal de band een jaar lang worden gecoacht door een professional uit het werkveld. Daarnaast ontvangt de act een waardecheque van Keymusic, korting bij Doesburg Autoverhuur en een aantal gratis repetities bij VRIJDAG.

Van de vier acts trapte Lesley Baker de avond af met een set waar de singer-songwriter een band achter zich had verzameld en met zijn prachtige stem nummers vertolkte over koffie en afscheid. The Sexy Spooners wisten het publiek aan het dansen te krijgen met hun energieke ska muziek en toepasselijke outfits. 70 Mile House bracht deze avond hun debuut single ‘Wintersleep’ uit en vermaakte het publiek met fijne poprock.

Tijdens het eindberaad gaf de houder van de POPgroningen Talent Award van vorig jaar, Boyz In The Woods, een optreden voor het publiek wat nieuwsgierig de uitslag afwachte. Basz de Jonge was de presentator deze avond.

Overige acts

De scouts bestonden uit Bastiaan Nijbroek (Phonic artist management van onder andere Orange Skyline), Lisa Moree (muzikant in Bells of Youth en (assistent)management van onder andere Jett Rebel en Dakota), Geert van de Velde (muzikant in The Black Atlantic en Black Oak, bandcoach), Jelle van Gosliga (muziekprogrammeur Asteriks, Leeuwarden) en Peter Weening (muziekprogrammeur Vera).

Peter Weening had bij de bekendmaking de eer om over alle acts positieve en verbeterpunten te noemen en vervolgens de houder van de POPgroningen Talent Award 2018 bekend te maken.

De voorselectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll van Graspop, Kunstbende, StuKaFest Groningen en Urban House Groningen.

Voor meer informatie: www.popgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen