Concert Severin von Eckardstein and Friends

Severin von Eckardstein.
Severin von Eckardstein.
Foto: Irène Zandel

Meesterpianist Severin von Eckardstein and Friends spelen op uitnodiging van de Groningsche Muziekvereeniging maandag 23 april om 20.15 uur in de Kleine Zaal van De Oosterpoort.

Severin von Eckardstein neemt als friends Tianwa Yang (viool), Nimrod Guez (altviool), Franziska Hölscher (viool) en Danjulo Ishizaka (cello) mee.

Severin von Eckardstein & Friends

Severin von Eckardstein, de uit Duitsland afkomstige meesterpianist, wordt door kenners geniaal genoemd. In 2003 won von Eckardstein dan ook de eerste prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Von Eckhardstein heeft een voorkeur voor Romantische muziek. Zijn spel waarin authentieke Romantiek en eeuwen van Europese beschaving doorklinkt, doet denken aan de grote pianisten uit het verleden, zoals Wilhelm Kempff.

Severin von Eckardstein, aristocraat van huis uit, treedt veelvuldig op, zowel in solorecitals als met orkesten. Hij was in 2009 al eens eerder te gast bij de GMV met een solorecital.

De Chinese Tianwa Yang speelt prachtig viool. Al als 13-jarige nam ze de 24 Caprices van Paganini op cd op. In 2003 kwam zij naar Duitsland om kamermuziek te studeren.

Violiste Franziska Hölscher wordt speciaal geroemd vanwege de grote expressiviteit en betoverende toonvorming van haar spel. Zij behoort tot de meest gevraagde violistes van de jonge generatie.

Ook de Israëliche alt-violist Nimrod Guez is in zijn carrière internationaal: zowel als groepsaanvoerder in belangrijke symfonie-orkesten als in optredens in kamermuziekverband.

De eveneens uit Duitsland afkomstige cellist Danjulo Ishizaka heeft diverse prijzen en onderscheidingen gekregen die zijn grote talent onderstrepen. Hij soleert bij de grote orkesten, maar is ook geliefd als kamermusicus.

Alle spelers delen een grote liefde voor de kamermuziek.

Programma

  • Mieczysław Weinberg Pianokwintet opus 18
  • Robert Schumann Pianokwintet in Es op. 44

Voorafgaande aan het concert geeft dr. Marcel S. Zwitser, musicoloog en HOVO-docent van 19.30 uur tot 20.00 uur een toelichting op het concert. De toegang is bij de concertprijs inbegrepen.

Entree

Kaarten €32 (CJP en Collegekaart €12,50, Stadjerspas €22). In de prijzen zijn garderobe, consumptie in de pauze en programmatoelichting inbegrepen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, via e-mail: [email protected] of aan de kassa van De Oosterpoort (tel. 050-3680368)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen