Concert Nederlands Studenten Kamerorkest in de Der Aa-kerk

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko).
Foto: © Milagro Elstak

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) geeft maandagavond 16 april een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Het orkest brengt muziek van onder andere Felix Mendelssohn en Zoltán Kodály ten gehore.

Het Nesko bestaat uit veertig jonge en ambitieuze amateurmusici. Het concert in de Der Aa-kerk maakt deel uit van de tournee die het orkest in april langs Nederlandse studentensteden maakt.

Concertreeks

Het Nederlands Studenten Kamerorkest, bestaande uit studenten uit alle hoeken van het land, studeert gedurende één week onder leiding van gerenommeerd dirigent Ivo Meinen het programma in dat tijdens de tournee uitgevoerd wordt. Het programma staat geheel in het thema Vol verhalen.

Programma

  • Dances of Galánta – Zoltán Kodály
  • A Haunted House – Mathilde Wantenaar (opdrachtcompositie)
  • 3e symfonie ‘De Schotse’ – Felix Mendelssohn

Verhalende werken

Voor dit project componeerde aanstormend talent Mathilde Wantenaar een nieuw werk voor kamerorkest en sopraansoliste Jeannette van Schaik. In dit werk verklankt Wantenaar Virginia Woolfs A Haunted House, een sfeervol poëtisch spookverhaal over liefde en vergankelijkheid. Ook de werken van Kodály en Mendelssohn zijn verhalende werken. Het hoofdthema uit Dances of Galánta is gebaseerd op thema’s en verhalen van een oude gypsyband uit de streek waar Kodály opgroeide. Het werk van Mendelssohn beeldt op muzikale wijze de Schotse Hooglanden uit.

Podium voor jong talent

Het Nesko wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. De studenten krijgen de mogelijkheid zich twee weken intensief bezig te houden met muziek, onder leiding van een gerenommeerde dirigent. Het Nesko wil graag podium bieden aan jong talent, en biedt ieder jaar een jonge, talentvolle musicus de gelegenheid om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko de afgelopen jaren samen met onder andere Maria Milstein, Niek KleinJan en Lidy Blijdorp. Tevens neemt het Nesko opdrachtcomposities op in het programma, om op deze manier ook jonge componisten te betrekken.

De aanvang is om 20.15 uur

Entree: € 17,50 / € 12,50 (CJP, student, <18 jaar)
Kaartverkoop: www.nesko.nl

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

article
630241
Concert Nederlands Studenten Kamerorkest in de Der Aa-kerk
Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) geeft maandagavond 16 april een concert in de Der Aa-kerk
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/630241/concert-nederlands-studenten-kamerorkest-aa-kerk/
2018-04-15T14:25:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/04/15102521/Nesko-foto-Milagro-Elstak.jpg
Evenementen in Groningen