Uittips voor zondag 15 april

Foto: De Redactie

Vintage kleding in de Der Aa-kerk, Instameet Groningen, de GameConGroningen voor gameliefhebbers, het Zandkasteel voor de kleintjes en sport zijn een aantal mogelijkheden om uit te gaan

Vintage kleding in de Der Aa-kerk

De Der Aa-kerk in het centrum van Groningen is vandaag de plek voor iedereen die op zoek is naar een leuke outfit. Het is de laatste dag dit weekend van Vintage Kilo Sale in de kerk. De kleding is niet per stuk, maar wordt per kilo afgerekend. Bezoekers betalen vijftien euro per kilo kleding. Jurken en jassen, denim en van tassen tot schoenen en broeken, het is een paradijs voor modeliefhebbers. Zowel de broeken, jassen, jurken en accessoires als tassen en hoeden komen voor een groot deel uit Frankrijk en Amerika.

Vintage Kilo Sale, georganiseerd door The Vintage Rebel is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Der Aa-kerk.

Instameet Groningen

Zondagmiddag wordt opnieuw de Instameet Groningen georganiseerd. Dit is een inspirerende stadswandeling voor mensen met een passie voor fotografie en Instagram. In een grote groep wordt een route gelopen langs de meest fotogenieke (verborgen) plekken van Groningen, onder leiding van een VVV-gids. Door de ‘slinger van fotografen’ worden duizenden foto’s geschoten van al het moois dat er langs de route te zien is.

Aan de Instameet is een fotowedstrijd gekoppeld. Deelnemers die de foto’s van de Instameet op hun openbare Instagram profiel delen en taggen met de hashtags #ergaatnietsbovengroningen, #visitgroningen en #instameetgroningen. Een jury zoekt na afloop de beste foto’s uit. De drie beste foto’s vallen in de prijzen en de negen beste foto’s worden de hele zomer geëxposeerd op het terras van DOT.

Meedoen aan de Instameet stadswandeling kan nog. Kijk voor meer informatie en inschrijving:citytrip.groningen.nl/instameet.

Verzamelen is om 12.45 uur bij DOT, waarna de Instameet stadswandeling om 13.00 uur begint.

GameConGroningen

Vandaag is de GameConGroningen (GCG) in MartiniPlaza te bezoeken. Tijdens de GCG is er van alles te doen, zien en te koop. Van moderne games tot retro, alles is vertegenwoordigd! Atari, MSX, Nintendo, Sega, PlayStation, XBOX en nog veel meer.

De GCG is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.facebook.com/GameConGroningen

Zandkasteel

Vandaag is de het theater van MartiniPlaza omgetoverd tot kinderfeest met de voorstelling Zandkasteel voor de kleintjes.

De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige [email protected] tv-serie, komt met een spiksplinternieuwe en tevens leerzame familievoorstelling. De kinderen worden uitgenodigd om lekker mee te dansen en zingen. Ook de konijntjes en de Neuzenkriebeldans komen voorbij. Na afloop mogen de kinderen samen met Koning Koos, prinses Sassa en Toto op de foto.

De aanvang is om 14.00 uur

Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Abiant Lycurgus en FC Groningen

Op sportgebied zijn Lycurgus en FC Groningen onder meer te bezoeken. Lycurgus start zondag om 14 uur aan de play-offs tegen Orion en de FC Groningen speelt vandaag om 14.30 uur in eigen huis tegen Roda JC.

Reacties

article
629959
Uittips voor zondag 15 april
Vintage kleding in de Der Aa-kerk, Instameet Groningen, de GameConGroningen voor gameliefhebbers, het Zandkasteel voor
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/629959/uittips-zondag-15-april/
2018-04-15T08:55:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/04/14124205/aa-kerk.jpg
Evenementen in Groningen