Kunst op Stee in stad Groningen

Foto: Cees van Alten

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie.

De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Activiteiten in Groningen

In de derde week van april vinden er drie activiteiten plaats in de stad Groningen.

Op maandag 16 april presenteren deelnemers van het project Samen Kunst Verkennen hun ervaringen tijdens een markt in de Machinefabriek in Groningen. Bezoekers van de markt kunnen actief meedoen en ideeën uitwisselen over een mogelijk vervolg van dit project.

Op dinsdag 17 april kunnen belangstellenden samen met Paulien Excursions mee op een stadswandeling. Tijdens de wandeling bekijkt u de hofjes en binnentuinen van Groningen en vertelt Paulien over het ontstaan en de huidige bestemming ervan.

Liever zelf op de planken staan? VRIJDAG en Sociëteit De Harmonie organiseren voor mensen, die liever zelf op de planken staan een open podium op zondag 22 april voor iedereen tussen de vijftig en de honderd jaar. Alles kan en mag; een solo-presentatie, optreden met je koor, band of toneelclub, een dansact, een poëzievoordracht?

Iedereen is welkom! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Programmaboekjes van Kunst op Stee zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

Kunst op Stee

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst. De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

article
629933
Kunst op Stee in stad Groningen
VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/629933/kunst-op-stee-stad-groningen/
2018-04-14T15:55:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/04/14112909/Open-Podium.-Foto-Cees-van-Alten.jpg
Evenementen in Groningen