Sfeervolle en winterse 17e editie van de Nacht van Groningen

Ondanks ijskoude temperaturen en een harde wind startten 1.700 deelnemers zaterdagavond aan de sfeervolle, winterse editie van de 17e Nacht van Groningen. De deelnemers liepen met lampjes en het eventterrein en het parcours door binnenstad en het Noorderplantsoen was extra verlicht.

Mooi om te zien dat dit jaar vooral veel jonge deelnemers aan de start verschenen. Zichtbaar enthousiast namen ze na de finish de speciale medaille in ontvangst.

Diverse Team4Mijl atleten liepen overtuigend naar podiumplaatsen.

Vijf kilometer

De lopers van de 5 kilometer beten het spits af om 20.00 uur. Bij de mannen finiste Jaap Gerben Vellinga (15:34) als eerste gevolgd door Bram Buigel als tweede (15:40) en Maurice Smit (15:43) op de derde plaats. Bij de vrouwen finishten Jacelyn Gruppen(17:21), Jolien de Waard (18:43) en Sofie Lovdal (19:11) als eerste, tweede en derde.

Om 21.00 uur volgden de lopers van de langere afstanden, de 10 km, 10 Engelse Mijl en Halve Marathon.

Tien kilometer

Bij de mannen won Arjan Marchand (31:59). De nummers twee en drie waren Maarten Hindriks (32:35) en Ben Stellingwerf (32:41). Elisa de Jong eindigde als eerste bij de vrouwen in 38:00, Lotte de Hosson (39:05) als tweede en Alejandra Hernandez (44:36).

10 Engelse Mijl

Ward Brasse fininshte als eerste in 57:46, op de 2e plek eindigde Martijn Tervelde in 01:00:35, gevolgd door nummer drie A.J. van der Mei in 01:07:57. Christien Koning is bij de vrouwen eerste geworden in 01:10:49, Sanne Heidinga bezette de tweede plek in 01:11:14 en Miny Verheij als derde in 01:11:33.

Halve Marathon

Bij de halve marathon finishte de Duitse Michael Majewski in 01:11:13, gevolgd door de nummer één van vorig jaar, Edwin Slijkhuis in 01:12:15 en Rafal Konieczka in 01:20:35.

Bij de vrouwen werd Hinke Schokker in 01:27:31 eerste, gevolgd door Kelley Hess in 01:34:39 en Yvonne Huis in ‘t Veld in 01:36:32 op de derde plek.

Het parcours bracht de lopers een prachtige route door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Een afwisseling van stedelijk naar een groene omgeving.

Onderweg werden de lopers voorzien van verzorging en de weg gewezen.

“Een koude en mooie editie. Hulde aan alle lopers die in deze barre omstandigheden zijn gekomen!” aldus een opgewekte Elske Dijkstra, organisator van de Nacht van Groningen.