17e editie Nacht van Groningen

Foto: Nacht van Groningen

Op de Ossenmarkt staan zaterdagavond vanaf 20.00 uur 1650 hardlopers aan de start van de 17e editie van de Nacht van Groningen. Onder de deelnemers zijn ook een flink aantal Team 4 Mijl atleten en andere noordelijke toplopers.

Edwin Slijkhuis, de winnaar van de halve marathon van vorig jaar, is aanwezig en ook Hinke Schokker, vorig jaar derde bij de dames gaat weer van start.

Kortere afstand

Op de tien kilometer gaat de winnaar van vorig jaar, Freek Lier, voor herhaling. Maar hij zal hier onder andere tegenstand krijgen van Fabian ten Kate, die vorig jaar tweede werd bij de 10 Engelse Mijl. Dit jaar kiest ten Kate voor de kortere afstand.

De tien kilometer winnares van vorig jaar, Jacelyn Gruppen, loopt dit jaar de vijf kilometer. Ellen Jansen, vorig jaar tweede op de vijf kilometer kiest juist voor de tien kilometer. Ook de winnares van de vijf kilometer van het afgelopen jaar, Jolien de Waard en Sofie Lövdal, vorig jaar derde komen in actie.

Bij de heren loopt de nummer drie van de 5 km van vorig jaar, Bram Buigel, opnieuw mee en hij moet het onder meer opnemen tegen andere sterke Team 4 Mijl atleten zoals Jaap Gerben Vellinga en Niek Blikslager. Ook Maurice Smit uit Delfzijl zal op deze afstand van start gaan.

Startschot door wethouder Paul de Rook

Het eerste startschot om 20.00 uur wordt verricht door wethouder Paul de Rook. Voorafgaand wordt eerst een cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de NCFS. De stichting die een oplossing zoekt voor taaislijmziekte is het goede doel van deze 17e editie van de Nacht van Groningen.

Start en finish vinden plaats op de Ossenmarkt. Er zijn nog startnummers beschikbaar.

Maatregelen tegen kou

De organisatie heeft vrijdag een aantal tips via twitter gedeeld omdat de gevoelstemperatuur zaterdagavond -10 graden kan worden. ‘Zorg dat je handen warm blijven’, ‘Bedek je hoofd met pet of muts’, ‘Drink voldoende tijdens en na de wedstrijd’ en ‘Drink na de loop sportdrank of warme thee’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen