Uittips voor zaterdag 17 maart

Foto: De Redactie

Het is de Dag van de Grunneger toal, de laatste woontrends vinden bij Wonen&Co, naar Streekmarkt Verhildersum of naar de Nacht van Groningen zijn een paar tips om erop uit te gaan vandaag.

Dag van de Grunneger toal

Voor de negende maal dit jaar wordt tussen 11.00 en 16.00 uur de Dag van de Grunneger toal gehouden. Deze dag is er een afwisselend programma met muziek, theater, lezingen, voordrachten, workshops, exposities en een taal- en boekenmarkt.

De activiteiten zijn in het gebouw van de Grunneger Archieven, Cascadeplein 4 en op nummer 10. De toegang is gratis.

De organisatie is in handen van Centrum Groninger Taal en Cultuur (voorheen Huis van de Groninger Cultuur en Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG)), Groninger Forum Bibliotheek, de Groninger Archieven en Stichting ‘t Grunneger Bouk.

Voor meer informatie: huisvandegroningercultuur.nl

Wonen&Co

De laatste woontrends zijn te vinden op de dertiende editie van Wonen&Co in MartiniPlaza dit weekend. Voor binnen en buiten, tips voor verbouwing en van scandinavisch tot bohemien, industrieel, luxe met goud en fluweel, design of modern alles is te vinden bij Wonen&Co.

Op het grootste én leukste woonevenement van Noord-Nederland zijn daarnaast gratis trendpresentaties van bloggers en woonspecialisten in het Leslokaal te volgen, kan men persoonlijk advies ontvangen in het Adviescafé en zelf aan de slag gaan bij workshops in De Werkplaats.

In het Vesta’s Grand Theatre kunnen woonliefhebbers in vier stijlkamers de nieuwste woontrends, verpakt als woonvoorstellingen ontdekken.

De openingstijd is van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Voor meer informatie: www.wonenenco.nl

Streekmarkt Verhildersum

Elke derde zaterdag van de maand vindt de ambachtelijke Streekmarkt Verhildersum plaats.

Van ambachtelijk brood tot (h)eerlijke chocola, van boerenkaas tot gerookte makreel, worst, jam, chutneys, honing en eieren, er is te veel om op te noemen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kan men hier terecht. De markt is te bezoeken van van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: Museumboerderij Dijkstilsterweg 4 te Leens

Nacht van Groningen

Voor de 17e keer vindt zaterdagavond de Nacht van Groningen plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd.

De start en finish zijn op de Ossenmarkt en het parcours gaat door de binnenstad en gedeeltelijk door het Noorderplantsoen. Het sfeervolle parcours heeft extra verlichting en muziek. De deelnemers kunnen deelnemen aan de 5 kilometer loop, de 10 kilometer, de Halve Marathon (21,1 km) of de 10 Engelse Mijl (16,1 km).

Lees ook: Al 1400 startnummers voor 17e editie van de Nacht van Groningen

Voor meer informatie: www.nachtvangroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen