Uittips voor zondag 11 maart

Dokkumer Nieuwe Zijlen, één van de startpunten.
Dokkumer Nieuwe Zijlen, één van de startpunten.
Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Uberprutser

Kunst-aan-Huis Route Lauwersland en Grunneger wandeling naar de Punt van Reide zijn twee tips om er op uit te gaan vandaag.

Kunst-aan-Huis Route Lauwersland

De Kunst-aan-Huis Atelierroute is zowel dit weekend als volgend weekend te bezoeken. De 27ste editie heeft als thema ‘Ruimte’.

Langs de route exposeren 31 kunstenaars in vooral eigen ateliers op onverwachte plekken in het lauwerslandgebied. Gestart kan worden bijvoorbeeld bij Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen of op elk ander punt in de route. In het kunstcafé is een informatiepunt ingericht waar een routefolder verkrijgbaar is en vragen gesteld kan worden aan de organisatie. De route gaat ondere andere langs Kloosterburen, Den Andel, Niehove en Aduard.

De Kunst-aan-Huis Route is ook te bezoeken in het weekend van 17 en 18 maart.

Kijk hier voor de route en meer informatie. Alle locaties zijn geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Grunneger wandeling naar de Punt van Reide

Het Groninger Landschap organiseert zondag een wandeling naar de Punt van Reide. Het gebied is normaal gesloten vanwege de natuurwaarde, aldus het Groninger Landschap. Speciaal is het dat de wandeling in deze maand – de Maand van het Dialect – dit keer door de gidsen zowel in het Gronings als in het Nederlands wordt begeleid. De tijd is van 12.00 uur tot 14.30 uur. Locatie: Bezoekerscentrum Reidehoeve in Termunten. De deelname is gratis maar aanmelden is wel nodig. Voor meer informatie en aanmelding: groningerlandschap.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen