Uittips voor zaterdag 10 maart

Foto: De Redactie

Brocante onder de Martinitoren, streekproducten op de Ommelandermarkt, de 4e Noordelijke Zadenmarkt, NLdoet in Groningen of naar Salam in de Stadsschouwburg zijn een aantal mogelijkheden vandaag

Brocante onder de Martinitoren

Zaterdag 10 maart vindt de voorjaarseditie van de brocantefair in de Martinikerk plaats.

De Brocantefair biedt 40 bekende Brocanteurs uit heel Nederland in de bijzondere ambiance van de Martinikerk. Voor de Brocante liefhebber is hier van alles te vinden van ‘Shabby Chic, Stoer & Industrieel tot Romantisch & Liefelijk’ en nog veel meer.

De openingstijd is van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is 5 euro (kinderen tot 16 jaar gratis).

Locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3 in Groningen

Ommelander Markt

Vandaag is de Ommelander Markt te bezoeken, de markt met streekproducten uit de regio. Honing, jam, vlees, vis, brood en nog veel meer producten zijn te vinden op deze markt. Ook soepen

U kan op de markt gelunched of een tussendoortje gegeten worden, zoals een op de markt gerookte rode poon, hamburger of een soepje.

De markt is van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Noordelijke Zadenmarkt

Op het terrein rondom Edanz Ontmoetingscentrum wordt vandaag voor de vierde keer de Noordelijke Zadenmarkt gehouden. Het thema dit jaar is ‘Zaden als Cultureel Erfgoed’. Naast de markt is er een uitgebreid programma aan lezingen, workshops en doe-activiteiten. De markt wordt georganiseerd door het Noordelijk Zadennetwerk samen met Natuur en Milieufederatie Groningen. Lees ook:

De markt is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Edanz, van Oldenbarneveltlaan 6 in Groningen.

NLdoet

Vandaag is de tweede dag van de vrijwilligersactie NLdoet. Bij talrijke initiatieven steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Van schilderen tot onderhoud aan buurthuizen en gebouwen, tuinonderhoud, zwerfvuil opruimen uit het park of een verwendag voor ouderen in het zorgcentrum.

In Groningen zijn tientallen klussen. Kijk hier voor alle actuele klussen. Ook aanmelden als vrijwilliger voor klussen in Groningen is nog mogelijk via nldoet.nl.

Salam in Stadsschouwburg

De première van Salam, het verhaal van Abraham (gespeeld door Jack Wouterse), maar dan anders, spanningen lopen op tussen de Westerse en Arabische wereld. Het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg neemt het publiek mee in een duizelingwekkende mix van toneel, dans en muziek, om de culturele en religieuze verschillen te overbruggen en de hoop op wereldvrede nieuw leven in te blazen.

De première van Salam van regisseur Guy Weizman is om 20.15 uur in de Stadsschouwburg in Groningen.

Voor meer informatie: www.nnt.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen