Tussenland: een meditatieve luisterwandeling langs stadsrand Groningen

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Deze voorjaarsvakantie organiseert PeerGrouP Locatietheater ‘Tussenland’, een luisterwandeling langs de stadsrand van Groningen. De wandeling start in de kerk van Leegkerk.

In deze voorstelling leidt theatermaker Sijas de Groot de bezoeker door het grensgebied waar stad en land elkaar ontmoeten. In ruim anderhalf uur worden wandelaars met een audiotour door de omgeving van Vinkhuizen, de Held en Gravenburg geleid.

Grensgebied

Door te luisteren naar gedachten en beschouwingen leer je als bezoeker op meditatieve manier het grensgebied te ervaren en vragen te stellen. ‘Welke functie heeft het Tussenland? Hoe heeft de omgeving ons als mens gevormd? En welke invloed hebben veranderingen op onze herinneringen?’

Tussenland is een solitaire luisterwandeling waarin kennis van landschap en stedelijke omgevingen op poëtische wijze wordt verweven met persoonlijke ervaringen en spirituele inzichten.

Praktische informatie

De wandeltocht begint bij het kerkje van Leegkerk en eindigt bij Tuin in de Stad in Vinkhuizen. Wandelaars worden na afloop terug naar Leegkerk gebracht. Het ticket wordt ingeruild voor een headset waarmee de wandeling kan worden gemaakt. Wandelaars gaan in hun eentje op pad om zo het landschap het beste te ervaren. Om het kwartier vertrekt een wandelaar.

Station Noord

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; een samenwerking van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie Noordelijke provincies. Met gebundelde krachten geven ze een sterke impuls aan de talentontwikkeling en het artistieke klimaat in het Noorden.

Tussenland is een PeerGrouP-project in samenwerking met Grand Theatre, De Noorderlingen en Tryater.

Speeldata en locaties

  • Vrijdag 23 februari Try-out van 13.15 uur tot 16:00 uur;
  • Zaterdag 24 & zondag 25 februari van 9.00 uur tot 16.00 uur;
  • Woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart van 9.00 uur tot 16:00 uur.

De start is bij de kerk van Leegkerk, Leegeweg 38 in Groningen en eindigt bij Tuin in de Stad, Tarralaan 6, Westpark in Groningen.

Tickets zijn online te koop via www.peergroup.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen