Uittips voor zaterdag 16 februari

Foto: Publiek Domein

Vandaag naar de streekmarkt bij borg Verhildersum, de nieuwste tuintrends ontdekken bij Tuin & Sfeer of naar ‘Doornroosje’ van het Noord Nederlands Orkest & Georgina Verbaan

Streekmarkt Verhildersum

Vandaag is de maandelijkse streekproductenmarkt, bij de museumboerderij van borg Verhildersum te bezoeken. Op de markt zijn verse, regionale en seizoensgebonden producten te koop. Vlees, vis en gerookte makreel, boerenkaas, brood, groente en fruit, maar ook taartjes, honing en vruchtensappen. Ook voor een bijzonder cadeautje kunnen bezoekers terecht op de streekmarkt.

De streekmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Museumboerderij Dijkstilsterweg 4 te Leens.

Tuin & Sfeer

De nieuwste tuintrends ontdekken, inspiratie opdoen voor een nieuwe tuin. Het is allemaal mogelijk bij de Tuin- & Sfeerbeurs in Martini Plaza.

Bezoekers vinden er compleet aangelegde tuinen, maar ook stands met hekwerk, bestrating, kozijnen, terrasmeubilair, verlichting en outdoor cooking. Ook zijn er tuinlezingen in het Tuintheater. Op het tuin- en woonfestival zijn tuin- en woonaccessoires te vinden, zoals onder andere tuinbeelden, vogelhuisjes, planten, en cadeau-artikelen te vinden. Ook een persoonlijk tuin- en beplantingsadvies vragen of een tuinontwerp laten maken behoort tot de mogelijkheden.

Bij Culinair, het uitgebreide smaakplein zijn culinaire proeverijen en verschillende onderwerpen te vinden, van zaaien en oogsten tot bereiden tot tafelen.

Sfeer & Beurs is vandaag te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl en www.tuin-sfeerbeurs.nl

Noord Nederlands Orkest & Georgina Verbaan – ‘Doornroosje’

Om 15.00 uur staat het familieconcert ‘Doornroosje’ van Het Noord Nederlands Orkest (NNO) & actrice Georgina Verbaan op het programma in De Oosterpoort. Hierin neemt Verbaan jong en oud mee naar een 17de-eeuws koninklijk hof, waar edelen en feeën het doopfeest van het prinsesje Aurora bijwonen. De vrolijke stemming slaat echter om als de slechte fee Carabossa de zaal betreedt.

Iedereen is welkom vanaf 14 uur bij het kidsplein in de foyer. Kinderen kunnen knutselen en kleuren, er worden leuke foto’s gemaakt en er is een verkleedkist met kleren. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, die inspringt op de behoeftes van ouder en kind.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen