Alabama Shakes in november in de Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

Alabama Shakes geeft zondag 8 november een concert in de Oosterpoort. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka.

Alabama Shakes
De blikvanger van Alabama Shakes is zangeres Brittany Howard, die zowel met haar verschijning als haar indrukwekkende stem direct je aandacht opeist.

Het debuutalbum ‘Boys & Girls’ (2012) verkocht inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren in de States en heeft de gouden status bereikt. De band werd genomineerd voor drie Grammy’s. Het succes bracht de Shakes op festivals als Glastonbury, Newport Folk Festival, Coachella en ze spelen op Rock Werchter.

‘Sound & Color’
Op het nieuwe album ‘Sound & Color’ is duidelijk te horen dat de band de laatste jaren veel ‘on the road’ is geweest, want de plaat laat een hoop nieuwe invloeden horen. De Shakes stappen langzaam van de gebaande paden.

Support: Michael Kiwanuka
De Engelse soulzanger Michael Kiwanuka brak in 2011 door bij het grote publiek met de singles ‘Tell Me A Tale’ en ‘Home Again’. In datzelfde jaar ging hij meteen op tour met wereldster Adele. In 2012 verscheen debuutalbum ‘Home Again’ en won hij de prestigieuze ‘Sound Of…’ prijs van de BBC, een jaarlijkse competitie voor dé artiesten van de toekomst.

Hij was sessiegitarist in bands als Chipmunk en Bashy voordat hij begon als soloartiest.

Tijd en Locatie:
Zondag 8 november om 20.00 uur
De Oosterpoort, Grote Zaal

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden