Uittips voor zaterdag 23 december

Foto: De Redactie

Deze eerste dag van de kerstvakantie zijn verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan vandaag. Van schaatsen op de Grote Markt tot Ommelander Markt, de Sneeuwzusjes Anna en Elsa ontmoeten, naar het IJsfestival, het circus of naar de dansshow van Groningen Dance Center.

Groningen on Ice

De Grote Markt is omgetoverd tot een mega ijsbaan. Ook in de kerstvakantie kunnen jong en oud de ijzers weer onderbinden. Het geheel is aangekleed in een sfeervol ‘Frozen’ thema. Bezoekers kunnen daarnaast terecht in het gezellige en verwarmde horecapaviljoen van De Drie Gezusters, dat prachtig uitzicht geeft op de ijsbaan. De ijsbaan is deze zaterdag geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie: groningenonice.nl

Ommelander Markt

Vandaag is een extra Ommelander Markt op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel van boeren en leveranciers uit de buurt.

Deze zaterdag zijn bijzondere en originele producten voor de kerstmaaltijd of decembercadeaus te verkrijgen op de markt. Van honing, jam en vlees tot soepen, (kerst)brood, chocolade en ook bijzondere handproducten en zeepproducten zijn te vinden deze zaterdag op de Ommelander Markt. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Sneeuwzusjes Anna en Elsa bij Jumbo Euroborg

De Sneeuwzusjes Anna en Elsa zijn deze zaterdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur te gast bij Jumbo Euroborg in Groningen.

Kinderen kunnen vanaf 13.00 uur genieten van deze idolen tijdens een half uur durende interactieve show vol zang en dans. Daarna kunnen de kinderen samen met de sneeuwzusjes op de foto.

IJsfestival

Zowel op zaterdag- en zondagmiddag is het IJsfestival te vinden op de Vismarkt in Groningen. Chef Icecarver Peter en zijn collega’s laten spectaculaire demonstraties met ijssculpturen zien. Ze maken iconische ijskunstwerken die symbool staan voor Groningen, zoals bijvoorbeeld de Martinitoren. Ook kan het publiek zelf aan de slag. Er zijn workshops, een ijsselfie blok en de kleinsten kunnen weer muntjes uithakken voor de ijsbaan.

Groot Winter Kerstcircus

Deze kerstvakantie is het groot Winter Kerstcircus van Circus Renz te bezoeken vanaf vandaag. Van Siberische steppenkamelen, paarden en honden tot (lucht)acrobatiek en clowns zijn te vinden in de verwarmde circustent in kerstsfeer. Het circus is te vinden op de hoek van de Helsinkistraat en de Bornholmstraat in Groningen, tegenover de Bauhaus. Lees ook: Groot Winter Kerstcircus en talentenjacht in Groningen  Voor meer informatie: cirucus-renz-berlin.nl

Groningen Dance Center: Jaarlijkse studiopresentatie in de Martini Plaza

Vandaag vindt er een fantastische show van Groningen Dance Center plaats in de MartiniPlaza. De jaarlijkse presentatie beloofd een spetterend optreden te worden.

Dit jaar heeft GDC een aantal verassingen in de show om een schepje boven op onze voorgaande shows te zetten. De show begint om 19.30 uur.

Voor meer informatie: Groningen Dance Center

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden