Uittips voor zondag 17 december

Foto: Jan Buurma

WinterWelVaart, OrbitFest, Urban Source en de Oud Hollandsche Kerstmarkt Fraeylemaborg zijn mogelijkheden om er op uit te gaan.

WinterWelVaart Groningen

Vandaag is de laatste dag van de elfde editie van WinterWelVaart te bezoeken. Ruim twintig historische schepen liggen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord en langs de kades is een uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan de wal is een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. De aanvang is om 12.00 uur.

Concerten, poëzie, theater en beeldende kunst en kindervermaak zoals een doorlopend te beleven speurtocht zijn te vinden op het gezellige festijn.

OrbitFest

Het gratis-toegankelijke winterlichtfestival OrbitFest vindt voor de vierde keer plaats in de binnenstad van Groningen. Tussen 15.00 uur en 22.00 uur zijn op diverse locaties in de binnenstad noordelijke premières van futuristisch lichtwerk te bewonderen en live events te ervaren.

Het thema van OrbitFest is dit jaar ’Heliopolis, Stad van de Toekomst’. OrbitFest biedt een expositie van bijzondere lichtwerken en daaromheen proefjes in het winterlab, flitslezingen en workshops. Fantasie en werkelijkheid komen samen tijdens het futuristische winterlichtfestival OrbitFest.

OrbitFest is een productie van ColorC, een stichting die noordelijke kunst en samenleving bij elkaar brengt.

Urban Sources in Groningen

Urban House Groningen presenteert in het Grand Theatre een programma van urban arts met performances, meet-ups, battles, seminars en party. Diversiteit in identiteit met muziek, dans, spoken word en visuals.

Vanaf 13.00 uur is de installatie ‘Swapping Stories’ van Renée Luth doorlopend te bezoeken. Ook zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur de spin-off dansbattles. Spin Off is de jaarlijkse landelijke wedstrijd met voorrondes in heel Nederland met als hoogtepunt de finale op 3 februari in Paradiso.

‘s Avonds zijn er voorstellingen van 19.30 uur tot 22.30 uur van een cultureel diverse nieuwe generatie professionele makers te zien: ‘Moederland’, ‘Dengar’, ‘We Are One’, ‘The Double’, ‘JA HÈ?!’, ‘Saddex/City of all together’ van Mohamed Yusuf Boss en ‘Konnichiwa’ van “Create Your Own Stage” winnaar Léon Masembe.

Voor meer informatie: urbanhousegroningen.com Locatie: Grand Theatre, Grote Markt in Groningen

Oud Hollandsche Kerstmarkt Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren is dit weekend omgetoverd in een sfeervolle kerstmarkt. Het terrein van de Fraeylemaborg is gevuld met meer dan 50 kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Ook kan gratis geschaatst worden. In de borg is de jaarlijkse kerstpracht te bewonderen met als thema “Barok”.

Ook zijn wafels, oliebollen, soep en kaasfondue te verkrijgen op de kerstmarkt.

De aanvang is van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: fraeylemaborg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen