Nieuw Gronings schrijftalent ’te leen’ bij de Groninger Forum bibliotheek in stad

Foto: Groninger Forum

Het Groninger Forum lanceert donderdag 14 december een nieuw format: ‘Nieuw Gronings schrijftalent’. Hiermee helpt het Groninger Forum schrijftalent uit Groningen bij het vinden van lezers.

Als schrijver wil je natuurlijk graag dat je boek gelezen wordt, het liefst door een groot publiek. ‘En juist het vinden van een groot publiek, dát is nog niet zo gemakkelijk’, aldus het Groninger Forum.

Hoe gaat het in zijn werk

De schrijver levert een boek in bij de Groninger Forum bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Het boek krijgt een plek in de speciale Nieuw-Gronings- schrijftalent-kast. Bibliotheekleden kunnen het boek lenen én beoordelen.

Na een jaar wordt gekeken welke titel het beste scoort volgens het lezerspubliek. Het best beoordeelde boek wint de titel ‘Nieuw Gronings schrijftalent 2018’ én wordt daarna opgenomen in het reguliere bibliotheekaanbod in de gehele provincie Groningen.

Officiële start 14 december

‘Nieuw Gronings Schrijftalent’ gaat donderdag 14 december om 12.15 uur officieel van start.

Tijdens een korte presentatie onder leiding van Rense Sinkgraven legt initiatiefneemster Annemiek Hillebrink van het Groninger Forum uit wat het concept precies inhoudt en worden de eerste boeken in de speciale themakast gelegd zodat ze geleend en gerecenseerd kunnen worden.

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen