Uittips voor zondag 10 december

Foto: Jan Buurma

Zweedse Kerstmarkt, Winter Fair Overwinningsplein, Art Groningen, Zeventien | 17: The Ballad of the Salt Water of naar de Kerstmarkt in Bourtange zijn een aantal mogelijkheden vandaag om erop uit te gaan.

Zweedse Kerstmarkt

Ook vandaag is de Zweedse Kerstmarkt, met verschillende kramen, live muziek, workshops en Zweedse lekkernijen te bezoeken. Er is veel aandacht voor Scandinavisch design, genieten van kanelbullar en Zweedse gehaktballetjes. Bij ruim negentig specialisten kan geshopt worden.

Locatie: De Wolkenfabriek (oude Suikerfabriek), Energieweg 10 in Groningen

Voor meer informatie: zweedsekerstmarkt.nl

Winter Fair Overwinningsplein

Vandaag vindt de Winter Fair Overwinningsplein plaats, een gezellig winters festijn met talloze kerstbomen op een gedeelte van het parkeerterrein. De fair georganiseerd door winkeliersvereniging Overwinningsplein start om 11.00 uur.

De sfeervolle markt biedt verschillende kraampjes, koren, een draaimolen, winterse figuren en activiteiten. Voor elke bezoeker is er een kop heerlijke warme chocolademelk.

De Winter Fair duurt tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: Winkelcentrum Overwinningsplein

Art Groningen

Ook vandaag kan Art Groningen, de meest veelzijdige kunstbeurs van het Noorden bezocht worden in MartiniPlaza.

Meer dan 150 deelnemers tonen schilderijen, beelden, sieraden, portretten, keramiek, landschappen, fotografie, olieverf, aquarellen. Ook zijn er diverse workshops.

Tijdens Art Groningen is er een grote verscheidenheid in kunst te zien en te koop.

De openingstijd is van 11.00 uur tot 17:00 uur.

Voor meer informatie: www.artgroningen.nl

Zeventien | 17: The Ballad of the Salt Water

Vandaag is de première van de nieuwe compositie van Douwe Eisenga, in combinatie met andere muziek waarin water en natuurgeweld de rode draad vormen, van Eric Whitacre, Emil Råberg en Peter Gabriël.

Eisenga schreef de compositie ‘The Ballad of the Salt Water’ voor orgel en drie koren. Het werk is geschreven op een tekst samengesteld uit drie gedichten van Lorca die met de zee en verdronkenen te maken hebben.

De verschillende uitvoerenden musiceren vanuit verschillende plaatsen in de Der Aa-kerk. Het publiek beweegt met het geluid mee.

De aanvang is om 16.00 uur. Locatie: Der Aa-Kerk, Akerkhof 2 in Groningen. Kaarten à € 12,50 (€ 7,50 voor studenten en jongeren tot 18 jaar) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda

Kerstmarkt Bourtange

In de decembermaand kan volop genoten van de unieke sfeer op de Kerstmarkt in het historische hart van de Vesting Bourtange. De Kerstmarkt Bourtange vindt plaats in het sfeervolle, oude centrum van de vesting. In het midden van het marktplein staat een reusachtige dennenboom met honderden lichtjes, er zijn heel veel kraampjes, artiesten en kindervermaak.
De openingstijd is van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie: bourtange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen