Uittips voor zaterdag 9 december

Foto: De Redactie

Van Ommelander Markt tot Zweedse Kerstmarkt, Wildvang bij CBK, 17 in de Der Aa-kerk in Groningen, De Romantiek in het Noorden en ook ‘Lutje WinterWelVaart’, Kerstmarkt Bourtange en Christmas Fair: Saints & Angels. Er zijn veel mogelijkheden om erop uit te gaan.

Ommelander Markt

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

Warme soepen, vis en hamburgers zijn vandaag verkrijgbaar. Ook streekproducten als honing, jam, vlees, soepen, (kerst)brood, chocolade, groente, fruit en eieren, brood en vis en ook ambachtelijke producten.

Van 10.00 tot 17.00 op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat in Groningen.

Zweedse Kerstmarkt

De Zweedse kerstmarkt, met gezellige (woon)producten, Scandinavisch design, Zweeds lekkernijen en handwerk is vandaag in de Oude Suikerfabriek. Ook is er de Zweedse catering met lekkere kaneelbroodjes, hartige tünbrödrolletjes, Zweedse gehaktballetjes en nog veel meer. Geshopt kan worden vandaag bij ruim negentig standhouders. Ook zijn er kerstkoren en kunnen bezoekers aan de slag bij de workshoptafel.

Vandaag te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree: 6 euro (kinderen tot en met 11 jaar gratis). Locatie: Voormalig Suikerfabriek, Van Heemskerckstraat 101 in Groningen. Voor meer informatie: zweedsekerstmarkt.nl

Wildvang – CBK Groningen

Het jaarlijkse event Wildvang biedt een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten in het Centrum Beeldende Kunst (CBK). Met in de line-up kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter. Er zijn in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur performances van Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra.

Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend welke twee talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsbeurs van de gemeente Groningen voor startende kunstenaars.

Van 17.00 uur tot 21.00 uur. De entree is gratis.

Locatie: Centrum Beeldende Kunst, Trompsingel 27 in Groningen.

Zeventien | 17 in de Der Aa-kerk in Groningen

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december presenteert Prime in de Der Aa-kerk in Groningen een muziekinstallatie en drie concerten rondom het thema ‘Kerstvloed’.

Vandaag is er een uitvoering van ‘Lacrimosa’ door het uit zeven violisten bestaande ensemble Shapeshift. ‘Lacrimosa’ is een eigentijds requiem van de jonge componist Maxim Shalygin. De aanvang is om 20.00 uur. Lees ook: Zeventien | 17 in de Der Aa-kerk in Groningen

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner in Groninger Museum

Vanaf vandaag is De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa te bezoeken in het Groninger Museum.

Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door de ruim 95 prachtige werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 6 mei. Voor meer informatie: groningermuseum.nl

WinterWelVaart Appingedam

Appingedam is dit jaar weer een van de locaties voor WinterWelVaart. Vandaag wordt hier een dag voor jong en oud georganiseerd.

Markt, varend Erfgoed, schaatsen op een kunstijsbaan, veel muziek uit Groningen en omstreken op diverse locaties rondom de kerk en aan boord van de schepen, verhalen van Groningen, theaterpret, fotomobiel voor je leukste kerstfoto, kerstworkshop, knutselen en schminken aan boord van de Paap, eten en drinken.

Andere locaties

In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’, het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dit jaar wordt er ook aangemeerd in Zoutkamp, Winschoten, Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer.

Kerstmarkt Bourtange

Ook vandaag is de unieke kerstsfeer in het historische hart van de Vesting Bourtange te bezoeken. Het vindt plaats in het sfeervolle, oude centrum van de vesting wat elk jaar omgetoverd wordt in de leukste kerstmarkt van het Noorden. Naast de grote kerstboom op het marktplein zijn er duizenden lichtjes, artiesten, kindervermaak. Ook zijn er heel veel kraampjes verspreid door de vesting met het meest uiteenlopende assortiment. De openingstijd is van Zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl

Christmas Fair: Saints & Angels

De Christmas Fair ‘Saints & Angels’ is dit weekend voor het laatst te bezoeken. Tuingoed Foltz in Meeden is omgetoverd in heel oorspronkelijke kerstsfeer; Frans-landelijk met een accent op oud en doorleefd. De variatie is groot van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen. Met daarbij originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en een keur aan culinaire verrassingen.

Ook zijn er extra activiteiten, zoals een winterwandeling, broodbakken bij open vuur, muzikanten, takkenkraam en groendemonstraties in het maken van originele Kerst- en winterdecoraties. De vers opgemaakte kransen, guirlandes, Kerstboeketten en tafelstukken zijn uiteraard te koop.

De toegang tot de fair is gratis. De tijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Tuingoed Foltz, Hereweg 346 in Meeden.

Voor meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen