Karin van Dam in lezingenserie ‘Stof’ bij VRIJDAG

Foto: Karin van Dam

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit najaar de lezingenserie Stof: over het gebruik van stof in de hedendaagse kunst. Kunstenaar Karin van Dam deelt op donderdag 7 december haar visie op de verwerking van textiel in kunstprojecten.

Karin van Dam

Van Dam (1959) is een van de drie kunstenaars die door VRIJDAG zijn uitgenodigd om te vertellen over de toepassing van stof in de kunsten.

Van Dam staat bekend om haar installaties die ze ziet als ruimtelijke tekeningen waar men als het ware doorheen kan lopen. Naast textiel maakt ze gebruik van rubber en plastic en andere materialen die iedereen kent, maar met een nieuwe functie.

Van Dam studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch en woont en werkt in Amsterdam.

Stof

De lezing van Van Dam is de tweede uit een serie van drie. De derde en laatste lezing wordt op 18 januari gegeven door Berend Strik.

Organisator Wim Bosch: “Textiel of textielachtige materialen hebben in tegenstelling tot verf of brons de bijzonderheid dat ze ons in ons dagelijks leven ook letterlijk dicht op de huid zitten. Van de wieg tot het graf, in kleding en bekleding.”

Locatie en tijd

De lezing vindt plaats aan de Walstraat 34 in Groningen en start om 20.00 uur. De entree is 7,50 euro. (Voor studenten en cursisten: 5 euro per lezing.

Aanmelden en meer informatie via bijvrijdag.nl/stof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen