Uittips voor zondag 3 december

Foto: Publiek Domein

Vandaag kan er nog een leuke outfit gescoord worden bij de Vintage Kilo Sale, heerlijk wandelen door het Reitdieplandschap of de ‘Christmas Fair: Saints & Angels’ in Meeden bezoeken of naar de Kerstmarkt Bourtange.

Vintage Kilo Sale in Der Aa-kerk

Ook vandaag is de Der Aa-kerk gevuld met vintage kleding. Het speciale aan Vintage Kilo Sale, is dat de kleding niet per stuk wordt afgerekend, maar per kilo wordt afgerekend. Een kilo kleding kost 15 euro kilo. Er is een ruim assortiment voor hem en haar. Lees ook: Vintage Kilo Sale in de Der Aa-kerk

De openingstijd is van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Wandelend door weilanden in de Koningslaagte

Vandaag staat een korte wandeling van 2.5 km door het eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk Reitdiep-landschap op het programma. Een gids van het Groninger Landschap loopt tijdens de wandeling mee. De wandeling is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis.

Christmas Fair: Saints & Angels

De Christmas Fair ‘Saints & Angels’, een begrip in Noord-Nederland vindt plaats op de boerderij van Tuingoed Foltz in Meeden. Het is het tweede weekend van drie weekenden in een oorspronkelijke kerstsfeer.

De variatie is groot op de fair van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen. Ook zijn er originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en een keur aan culinaire verrassingen. Wisselende standhouders presenteren exclusieve sieraden of woonaccessoires, maar ook jam, taarten, wijnen en bonbons. Ook zijn er demonstraties in het maken van exclusieve kransen, guirlandes en tafelversieringen.

Iedere bezoeker wordt bij binnenkomst als gast ontvangen met een glas kruidige appeldrank. Overal branden vuurkorven waar onder begeleiding zelf stokbrood gebakken kan worden. Meer lekkernijen zijn te vinden in de oude koestal en verspreid over het terrein.

Er zijn om 11.00 uur en om 15.00 uur Winterwandelingen langs verrassende plekken van het 4 hectare grote landgoed. Ieder weekend komen verschillende verrassingsgasten voorbij. Kijk voor meer informatie op www.tuingoedfoltz.nl.

Kerstmarkt Bourtange

Het historische hart van de Vesting Bourtange is omgetoverd in een unieke kerstsfeer met kerstbomen, verlichte bruggen en toegangswegen.

Naast de grote kerstboom op het marktplein zijn er duizenden lichtjes, artiesten, kindervermaak en heel veel kraampjes verspreid door de vesting met het meest uiteenlopende assortiment. Ook Glühwein en warme chocolademelk zijn te krijgen op de kerstmarkt.

De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen