Uittips voor zaterdag 2 december

Foto: De Redactie

December feestmaand is begonnen met leuke uitjes als Pietenspektakel, Vintage Kilo Sale, Platenbeurs, maar ook Streekmarkt Nienoord en de 1ste kerstmarkt deze maand in Bourtange.

Pietenspektakel in de Binnenstad

De binnenstad van Groningen is op 2 december weer gevuld met Pieten tijdens het Pietenspektakel. De vele Pieten gaan met zakken vol pepernoten, de binnenstad op stelten zetten.

Vintage Kilo Sale in Der Aa-kerk

Vintage Kilo Sale, een leuke outfit scoren en vervolgens afrekenen voor 15 euro kilo vintage kleding. Dat kan dit weekend in de Der Aa-kerk. Kledingrekken vol met vintage kleding vullen de kerk. De toegang is gratis. Twee ton kleding is geselecteerd speciaal voor dit weekend. Beide dagen wordt het ruime assortiment voor hem en haar steeds aangevuld.

De openingstijd deze zaterdag is van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Platenbeurs

De Platenbeurs is na tien jaar weg te zijn geweest terug in de MartiniPlaza. Op de grootste platenwinkel van het Noorden zijn Duizenden lp’s, cd’s, dvd’s en blu-rays en veel muziekmerchandise in de bakken te verwachten. De betere standhouders van Nederland, België, Duitsland en Engeland weer naar Groningen.

Alle muziekgenres zijn aanwezig van cheap tot collector, van Adele tot Zappa.

De eerste 150 bezoekers krijgen een goodie bag met daarin leuke gratis promo’s, stickers, vinyl, cd’s, flyers.

De openingstijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is 5 euro.

Streekmarkt Nienoord

Vandaag is de Streekproductenmarkt Nienoord feestelijk verlicht. Op deze markt gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek zijn streekproducten te verkrijgen van honing tot kaas, van jam tot druiven gelei. Ook garen en wol, sokken en sjaals of vogelhuisjes in kerstsfeer zijn te vinden op de markt. ’s Middags tussen 13.30 uur en 15.30 uur speelt het Adhoc orkest verschillende Sinterklaasliedjes, meldt Uit Groningen.

De markt is gratis te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Kerstmarkt Bourtange

Bij de 1e kerstmarkt deze maand in Bourtange is het weer volop genieten van de unieke kerstsfeer in het historische hart van de Vesting Bourtange. Het oude centrum van de vesting wordt elk jaar omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen, verlichte bruggen en toegangswegen.

Naast de grote kerstboom op het marktplein zijn er duizenden lichtjes, artiesten, kindervermaak en heel veel kraampjes verspreid door de vesting met het meest uiteenlopende assortiment. Ook Glühwein en warme chocolademelk zijn te krijgen op de kerstmarkt.

De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen