Uittips voor zaterdag 18 november

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/ RudiNiemeijer

Vandaag komt Sinterklaas met zijn Pieten naar Groningen, ook viert Jonge Hartenfestival zijn 20ste jubileum, is de jaarlijkse Nieuwbouw/VerbouwXL te bezoeken en kan de Roakeldais Winterfair in Warffum bezocht worden.

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas komt samen met zijn Pieten deze zaterdag om 13.10 uur aan met zijn stoomboot vol met pakjes bij roeivereniging De Hunze. De optocht door de binnenstad begint om 14.15 uur en om 15.15 uur komt de goedheiligman aan op de Grote Markt, waar burgemeester Den Oudsten hem welkom heet. Lees ook: Aankomst van Sint-Nicolaas en zijn Pieten in de Stad Groningen Voor de route door de binnenstad: sinterklaas.groningen.nl.

Jonge Harten Theaterfestival

Het Jonge Harten Theaterfestival viert zijn 20ste jubileum met meer dan dertig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland. Het thema dit jaar is ’20 years, a Party!’

Jonge theatermakers presenteren performance, dans, muziek, beeldend en fysiek theater tijdens het festival. Deze feestelijke editie zijn zes premières, waarvan vijf eigen producties van Jonge Harten. Het jubileum wordt gevierd met twintig feestjes. Lees ook: Jonge Harten Theaterfestival viert 20e jubileum Voor meer informatie en het hele programma: jongeharten.nl

Nieuwbouw/VerbouwXL

De jaarlijkse beurs Nieuwbouw/VerbouwXL vindt dit weekend plaats in MartiniPlaza.

De beurs biedt een overzicht van het nieuwbouwaanbod en alle mogelijkheden voor verbouwing, renovatie en inrichting van je huis zijn te ontdekken op deze beurs.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan diverse workshops en seminars over onderwerpen die met het kopen van een nieuwbouwwoning te maken hebben.

Deze zaterdag te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.nieuwbouwxl.nl

Groningen on Ice

De schaatsen kunnen weer ondergebonden worden. Op de Grote Markt staat een grote overdekte ijsbaan waar jong en oud kunnen genieten. Ook is er een horecapaviljoen met een mooi uitzicht op de ijsbaan. Groningen on Ice is zaterdag geopend van 11.00 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie: groningenonice.nl

Op Roakeldais Winterfair in Warffum

Dit weekend wordt de jaarlijkse Op Roakeldais Winterfair gehouden. Tijdens deze Winterfair kan iedereen ideeën opdoen voor Sinterklaas en Kerst. De fair biedt een breed assortiment van exclusieve artikelen aan.

Deze gezellige winterfair vindt plaats in de Evenementenhal Op Roakeldais in Warffum in het noorden van de provincie Groningen.

Zaterdag van 13.00 uur – 17.30 uur

De entree is gratis.

Locatie: Evenementenhal Op Roakeldais, Oostervalge 52/53 in Warffum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen