Uittips voor zaterdag 14 oktober

Foto: Publiek Domein

Vandaag is de Ommelandmarkt met een soepcafé ter ere van het vijfjarig bestaan van Etenkokerij, ook is de Dag van de Groninger Geschiedenis te bezoeken, Zpannend Zernike, de Kunstmarkt Hoornse Wijken of lekkere biertjes en eten proeven bij het Boktoberfest 2017.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt, waar bezoekers kennis kunnen maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel, vindt deze zaterdag plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat).

Het thema deze marktdag is Soep. Vandaag viert standhouder van ‘Etenkokerij’ het vijfjarig bestaan en daarom is er een soepcafé. Vijf standhouders, te weten ‘Vleeschgenoot’, ‘Blikjes Winkel’, ‘Frutas del Campo’, ‘Grasdierdorp’ en ‘Etenkokerij’ maken soep ter ere van de verjaardag van ‘Etenkokerij’. Ze bieden elk op hun eigen kraam een soep aan voor 2 euro.

De ‘Etenkokerij’ biedt deze verjaardagsmarktdag pompoensoep, pronkebonensoep, mosterdsoep, wortel-kokossoep, paddestoelensoep, bietensoep en natuurlijk snert. Daarnaast zijn er diverse hartige taarten en stoofvlees met stout bier, stamppot zuurkool met stoofpeer, stoofperen en nog veel.

Op de markt is verder een breed aanbod van jam tot zuivel, biologische groenten en thee, vis en vlees en nog veel meer. Kijk voor alle deelnemende standhouders op ommelandermarkt.nl

Dag van de Groninger Geschiedenis

De 31ste Dag van de Groninger Geschiedenis vindt plaats in en rondom RHC Groninger Archieven. Er wordt geproken van en over Geluk. Op deze dag is eenmalig een unieke verzameling van zeven Groninger muntschatten te zien. Ook geluk en ongeluk komen aan bod in een gevarieerd programma met onder andere lezingen, wandelingen en muziek. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Voor sommige programmaonderdelen moet aangemeld worden.

Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur Locatie: Cascadeplein 4 en 10, Zuiderhaven

Kijk voor meer informatie en hele programma: dagvandegroningergeschiedenis.nl of maandvandegeschiedenis.nl/groningergeschiedenis

Zpannend Zernike

De stad Groningen is zowel op zaterdag 14 als zondag 15 oktober het toneel voor Zpannend Zernik, het wetenschapsfeest voor jong en oud. Op zaterdag in de binnenstad van Groningen en op zondag op de Zernike Campus.

Het festival is vol wetenschap en techniek: uitje voor jong en oud

Op het programma staan deze zaterdag: Verhalen uit de wetenschap, lezingen voor (groot)ouders en (klein)kinderen, demonstraties, workshops, praten met wetenschappers, rondkijken bij open huis in het Academiegebouw en zelf proefjes doen. Vragen stellen en antwoorden krijgen.

Bij ERIBA (European Research Institute for the Biology of Ageing), het Europese Onderzoeksinstituut van het UMCG en de RUG kan alles geleerd worden over ouder worden of in de Universiteitsmuseum op ontdekkingstocht behoren tot de mogelijkheid.

In de Jouw Energie van Morgen truck worden jongeren uitgedaagd om mee te werken aan bruikbare oplossingen voor deze uitdaging.

Iedereen is beide dagen van harte welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is overal gratis. Ga voor een overzicht van alle locaties en de programma’s naar de website www.zpannendzernike.nl

Kunstmarkt Hoornse Wijken in buurtcentrum De Semmelstee

Vandaag wordt in buurtcentrum De Semmelstee de Kunstmarkt Hoornsewijken georganiseerd. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan kunst te bewonderen en te kopen. Op de kunstmarkt tonen 22 kunstenaars hun werk, waaronder schilderijen, sieraden, glas, tassen, keramiek, poëzie en litho’s. De prijzen zijn gevarieerd en zeer betaalbaar.

De markt is van van 13.00 uur tot 17.00 uur. Lees ook: Kunstmarkt Hoornse Wijken in buurtcentrum De Semmelstee
Voor meer informatie: www.kunstmarkthoornsewijken.nl

Boktoberfest

Bij Baxbier wordt voor de tweede keer het ‘Baxbier Boktoberfest 2017’ georganiseerd. Op deze dag kan lekker gegeten worden en de beste Bockbieren gedronken worden, waaronder de release van Baxbier collaboration Weizenbock met WBM uit Fürth, Duitsland.

De entree is gratis, net als de Boktoberfestpul. De pul is voor 5 euro te vullen met jouw favoriete herfstbier.

Van 13.00 uur tot 23.00 uur. Locatie: Baxbier, Friesestraatweg 201-2a in Groningen. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Baxbier Boktoberfest.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen