Uittips voor zondag 8 oktober

Foto: De Redactie

Groningen staat vandaag in het teken van de 4 mijl, ook is het mogelijk de internationale Kattenshow Mundikat, de live planetariumshow in DOT, de Open Dagen van Zeehondencentrum Pieterburen te bezoeken en het is Healthy Ageing Week 2017.

De 4 mijl van Groningen

Vandaag starten ruim 23.000 deelnemers aan de de 31e editie van de 4 mijl. De deelnemers leggen 6,437 kilometer af van Haren naar Groningen. Het goede doel dit jaar is Kids United. Het evenement is een mix van de absolute wedstrijdtop, een bedrijven-, recreanten- en jeugdloop met ongeveer 90.000 toeschouwers.

Het evenement is uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten met feestelijke en muzikale omlijsting van tientallen bands, DJ’acts en orkesten langs het parcours om de lopers en de supporters muzikaal te begeleiden.

Nieuw dit jaar is dat deelnemers gevolgd kunnen worden via live tracking in de app ‘Menzis 4 Mijl van Groningen’. Je kunt tot 25 lopers volgen.

De wedstrijdloop start om 13.00 uur vanaf de Kerklaan in Haren. De deelnemers finishen op de Vismarkt in Groningen. Voor meer informatie: 4mijl.nl

Internationale Kattenshow Mundikat

Vandaag is de laatste dag van de internationale Kattenshow Mundikat dit weekend in MartiniPlaza.

Honderden katten van verschillende rassen uit veel verschillende landen zijn te zien. Tijdens dit weekend beoordeelt het internationale keurmeesterkorps alle deelnemende katten. Tijdens de Best In Show verkiezing is het spannend welke kat met de eer zal gaan strijken.

Zondag 8 oktober vanaf 9.30 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl en mundikat.nl

Het Weekend van de Wetenschap

Dit weekend staat Nederland in het teken van de Wetenschap. Ook in Groningen zijn activiteiten, zoals

Cassini: The Grand Finale. Vandaag kan onder de sterrenhemel van DOT DOME Cinema meegevlogen worden in de live planetariumshow met ruimtesonde Cassini naar de planeet Saturnus, tot aan het eind van zijn missie in de Grand Finale. Lees ook: DOT DOME Cinema: Live planetariumshow ‘Cassini: The Grand Finale’

In het UMCG kan de voorstelling/demonstratie ‘Lach je tanden bloot’. Ook kan men plaatsnemen in de tandartsstoel van het UMCG. De openingstijden zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Open Dagen Zeehondencentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen houdt Open Dagen voor het publiek. Deze Open Dagen vallen samen met het Weekend van de Wetenschap. Iedereen kan gratis een kijkje komen nemen in het vernieuwde bezoekerscentrum en achter de schermen bij de zeehondenzorg.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Er zijn rondleidingen achter de schermen, presentaties verzorgt door onderzoekers verbonden aan het centrum, in de ‘Cinema’ draaien films, en voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Ook is er een koffiehoek en er worden soep en broodjes geserveerd, bereid met producten uit de streek.

Voor meer informatie: zeehondencentrum.nl/opendagen

Healthy Ageing Week 2017

‘Hoe wordt jij stralend 100? Tijdens de Healthy Ageing week van 7 tot en met 15 oktober kunnen jong en oud proeven van de kennis in de stad over Healthy Ageing, oftewel gezond ouder worden.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje in de keuken nemen van het UMCG tijdens het weekend van de Wetenschap of Playground in het Groninger Forum bezoeken en meer leren over de mogelijkheden van VR in de gezondheidszorg.

Een week lang staan op tientallen plaatsen in Groningen en omgeving gezonde activiteiten centraal. Van stoppen met roken tot lekker fietsen, van groente uit eigen tuin tot moleculair koken of gezond kunt frituren. Er zijn lezingen, demonstraties en een heleboel workshops. Het zeer uitgebreide programma is te vinden op www.hannn.eu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen