Uittips voor zaterdag 23 september

Foto: De Redactie

Groningen staat vandaag in het teken van 050&Mode, het fashionevenement waaraan ruim 150 winkels een bijdrage leveren. Ook staat de Fietstocht Eetbare Stad op het programma, kan meegedaan worden aan de World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 of is Kadepop 2017 te bezoeken.

050&Mode

Ruim 150 deelnemende winkels, modeshows, pop up stores, stijlpunten en nog veel meer zijn een greep uit de vele mogelijkheden vandaag tijdens 050&Mode. Anna Nooshin, een van de bekendste en meest populaire mode-bloggers van Nederland opent het fashion event 050&Mode. Lees ook: 050 & Mode: het mode event van Groningen

Fietstocht Eetbare Stad Groningen

Voor het achtste jaar op rij gaat de fietstocht Eetbare Stad Groningen dit keer langs diverse inspirerende en uiteenlopende moestuininitiatieven in de stad. Dit jaar staan De Geheime Tuin, Buurtmoestuin Molukkenstraat, Buurtboomgaard Oosterhogebrug, Buurtmoestuin Tasmantoren en het Hof van Reseda op het programma. Lees ook: Fietstocht ‘Eetbare Stad’ in Groningen

World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017

Vandaag, zaterdag 23 september 2017 doen mensen in meer dan 300 steden wereldwijd mee aan The World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017: Global Event gecoördineerd door The Liberators International.

Ook in het Noorderplantsoen in Groningen kunnen deelnemers tussen 14.00 uur en 17.00 uur plaatsnemen tegenover een onbekende en een minuut van oogcontact delen om elkaar écht te ontmoeten. Het doel is het gevoel van gedeelde menselijkheid terughalen door op deze manier in stilte met elkaar te verbinden. Met alle deelnemers wereldwijd wil de organisatie een statement maken voor de vrede en het belang van diepere menselijke verbinding, zodat de wereld een beetje meer persoonlijk en intiem wordt.

Deelnemen kan op twee manieren, namelijk gewoon langskomen om de ervaring eens uit te proberen of meedoen als vrijwilliger en biedt samen met ons oogcontact aan aan een onbekende. Kijk voor alle informatie op de facebookpagina van World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 Groningen.

Kadepop 2017

Voor de zesde keer vindt vandaag Kadepop plaats op het voormalige Suikerunieterrein. Het toetje van de festivalzomer biedt zowel nationale als internationale artiesten met als afsluiting Kraantje Pappie. Daarnaast is een uitgebreide foodvillage en voor kids is er de Kinderkade, waar gebouwd wordt aan het Kinderkade dorp. Lees ook: Kadepop #6 in overvloed.

Tocht om de Noord Groningen

Zowel zaterdag als zondag staat in het teken van de 12e editie van Tocht om de Noord Groningen. Tijdens dit wandelevenement lopen wandelaars van Lauwerszee tot Dollard tou. Op dag 1 lopen de wandelaars van Termunterzijl naar Uithuizen en op dag 2 van Hornhuizen naar Uithuizen. De rode draad is de Oude dijk, die destijds is overspoeld bij de Kerstvloed van 1717. Het thema dit jaar is ‘De kracht van water’.

De culturele ontdekkingstocht door Groningen met jaarlijks nieuwe thema’s, nieuwe culturele uitingen, nieuwe dorpen, nieuwe routes, nieuwe doorsteekjes verrast de wandelaar elk jaar opnieuw met een bijzonder Gronings avontuur.

Inschrijven is niet meer mogelijk, maar de deelnemers supporten kan altijd. Ook zijn er verschillende activiteiten te bezoeken waaronder het feest in Uithuizen.

Voor meer informatie: www.tochtomdenoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen