Nederlandse internetsensatie Suzan & Freek naar De Oosterpoort

Suzan & Freek.
Foto: © Melanie Marsman

De Nederlandse internetsensatie Suzan & Freek komen zaterdag 25 november naar de Oosterpoort in Groningen.

Suzan & Freek coveren liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze, in een akoestische setting en zijn daarmee een grote hit op internet.

De Minuut

Het Achterhoekse koppel Suzan Stortelder & Freek Rikkerink plaatst wekelijks een nieuwe cover op Facebook in hun rubriek De Minuut, die inmiddels door meer dan 50.000 mensen wordt gevolgd. Sinds het tweetal hun ook covers op YouTube plaatst, gaan ze online als een speer.

Suzan & Freek gaan viraal

In 2015 werd hun cover Cheerleader door alle landelijke radiostations opgepikt nadat de Jamaicaanse zanger OMI de cover had gedeeld met de tekst: “One of my favorite Cheerleader covers I’ve heard. The voice of an angel”.

In oktober 2016 ging het duo wereldwijd viraal nadat hun cover Don’t Let Me Down van The Chainsmokers werd gedeeld door de band. “Wow, this made us tear up”, schreven The Chainsmokers over de cover van het muzikale duo Suzan & Freek. De clip werd binnen 12 uur een half miljoen keer bekeken en is inmiddels ruim 80.000 keer geliked.

Online en Live

Ook werden er filmpjes opgenomen met MAAN, Paskal Jakobsen en Matt Simons. Naast online timmert het duo ook live hard aan de weg: na een vaste coverrubriek op Radio 538 en optredens op onder andere en Sziget Festival in Boedapest staan ze nu met een eigen liveshow in De Oosterpoort.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties