Fotoserie: Ballon Fiësta trekt recordaantal bezoekers

Afgelopen weekend bezochten een recordaantal bezoekers de achtste editie van Ballon Fiësta Meerstad op vrijdag- en zaterdagavond.

Vrijdag stegen 23 en zaterdag 27 heteluchtballonnen op langs de oevers van het Woldmeer. Zij maakten een vlucht over het Groningse en Drentse land. De ballonnen werden beide dagen door de wind richting Zuidlaren en Tynaarlo gestuurd.

Het ballonnenfestijn vond voor het eerst plaats in een woongebied. Naast de veelkleurige en soms wonderlijk gevormde ballonnen, waren er primeurs dit jaar op gebied van special shapes, zoals het Ruimteschip en de Brandweer auto.

Naast de ballonvluchten was er ook een aanvullend programma met activiteiten op het land en in het water. Er was een flyboard show op het Woldmeer en jonge bezoekers konden in waterballen over het meer lopen, modelballonnen, de steltenlopers, de fotoshoot en het ballonnenvrouwtje. Ook een kop koffie, drinken , ijsjes of een suikerspin was te verkrijgen bij de Ballon Fiësta.

Beide avonden werden feestelijk afgesloten met ‘Night Glow Meerstad’, waarbij de ballonnen als grote lampionnen de omgeving op de maat van de muziek verlichtten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen