Uittips voor zaterdag 26 augustus

Foto: De Redactie

Vandaag is de 31e editie van de ZomerJazzFietstour, het laatste weekend van Noorderzon, naar de kermis of het Bie Daip Festival bezoeken zijn allemaal mogelijkheden deze zaterdag.

ZomerJazzFietstour

Zaterdag 26 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Het is de 31ste editie van de ZomerJazz FietsTour het unieke festival waarbij de bezoeker op de fiets verrassende impro-jazz ervaart, op bijzondere locaties van een middeleeuwse kerk tot een boerenschuur.

De ZJFT heeft één bijzondere fietsroute met een muzikaal thema, de Uitschuif-route met zes trombonisten: Ray Anderson, Conny Bauer, Nils Wogram, Sebi Tramontana, Hilary Jefferys en Wolter Wierbos.

Zaterdag 26 augustus zijn er in totaal 29 concerten verdeeld over 5 fietsroutes in het Reitdiepdal. Voor meer informatie: zjft.nl

Noorderzon Performing Arts festival Groningen

Het laatste weekend gaat in van het elfdaagse internationaal kunstenfestival en zomerfeest Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

Muziek, voorstellingen, lezingen, kunst, lekker eten en drinken, alles is te vinden tijdens Noorderzon.

Kijk hier voor de programmering van zaterdag. Voor meer informatie: noorderzon.nl

Zomerkermis in de binnenstad

Van de Break Dance tot de hoge No Limit, Botsauto’s of grijpmachines, een oliebol of suikerspin en nog veel meer is allemaal mogelijk op de zomerkermis. Vandaag is de kermis geopend van 12.00 uur tot 1.00 uur ’s nachts. Lees ook: Zomerkermis op Grote Markt van start

Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip

Bie Daip is het grootste internationale Folk & Seasongs festival van Europa met 30 acts uit 8 Europese landen en 1 act uit Amerika. Het festival heeft meer dan 250 optredens op 20 locaties in Appingedam. Ook is er een maritieme markt, veel oude ambachten en gratis rondvaarten met muziek aan boord. Voor kinderen zijn er ook veel activiteiten.

Alles is gratis behalve het concert in de Nicolaïkerk zaterdagavond.

Zaterdag van 11.00 uur tot 02.00 uur. Voor meer informatie: biedaip.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen