Instagrammers brengen Groningen in beeld

Groepsfoto
Groepsfoto "Instameet Groningen".
Foto: © Ralf Silvius

Ruim honderd Instagrammers uit het hele land deden gisteren, zondag 20 augustus mee aan de allereerste Instameet van Groningen. Dit is een ontmoeting waar mensen met een passie voor fotografie en het social mediaplatform Instagram samenkomen om foto’s te maken.

Een selecte groep startte de Instameet met een workshop fotografie bovenop de Martinitoren onder leiding van een professionele fotograaf. Vervolgens begon de stadswandeling die langs bekende hotspots voerde, maar ook langs onontdekte plekjes waar je normaal niet kunt komen.

Tussen het fotograferen door vertelde een VVV-gids over Groningen en deelden professionele fotografen hun tips. De Instagrammers, fotografen, bloggers en vloggers bleven na afloop vol enthousiasme napraten en ervaringen uitwisselen op de Grote Markt.

Fotowedstrijd

Aan de Instameet Groningen is een fotowedstrijd gekoppeld. Deelnemers die de Instameetfoto’s op hun openbare Instagramprofiel delen en taggen met de hashtags #groningen, #spotgroningen en #instameetgroningen maken kans op onder andere een camera.

De winnaars worden vrijdag 25 augustus 2017 bekend gemaakt. De beste foto’s worden in september bovendien op prominente plekken in de stad getoond. Eind september wordt een selectie van de gemaakte foto’s getoond bij Noorderlicht.

Instameet Groningen

Instameet Groningen is ontstaan naar een idee van Dillen van der Molen. Door een samenwerking tussen Foto Sipkes, Zoom.nl, InspireMedia en Marketing Groningen is de eerste editie succesvol verlopen.

Marketing Groningen zet bewoners en bezoekers in als ambassadeur van Groningen. Social Media speelt daarbij een belangrijke rol. “Inwoners en bezoekers zijn voor ons belangrijke ambassadeurs, zij laten hun eigen omgeving zien hoe mooi Groningen is. Een betere reclame kun je niet krijgen. Daarom hebben wij dit initiatief van harte ondersteund,” aldus Michel Aaldering van Marketing Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen