Voedselbank opnieuw goede doel van de KEI-week

Archief De Redactie.
Archief De Redactie.
Foto: © Jeroen Schaaphok - jeroenschaaphokfotografie.wordpress.com

Vandaag, maandag 14 augustus, begint de KEI-week in Groningen. De Voedselbank is dit jaar opnieuw het goede doel tijdens de KEI-week.

Vorig jaar is er voor de Voedselbank een recordbedrag van 2621 euro opgehaald tijdens de KEI-week 2016. Dit jaar worden tijdens evenementen en bij supermarkten, net als vorig jaar ook voedsel ingezameld.

De komende KEI-week zal er weer alles aan gedaan worden om zoveel mogelijk geld en voedsel in te zamelen.

Op deze manier worden de nieuwe studenten maatschappelijk bewust gemaakt van het feit dat er in Groningen ook inwoners zijn die het minder breed hebben.

De hele week zullen er acties zijn om geld of voedsel in te zamelen. Zo zal de Voedselbank op de Informatiemarkt op maandag staan, meedoen aan de KEI-parade, aanwezig zijn bij cultuurevenement More to Explore en tijdens het Open Air Festival geld en voedsel inzamelen.

Daarnaast zal er op de dinsdag van de KEI-week, de dag die traditioneel getrouw in het teken staat van de band tussen Stadjers en studenten, voedsel ingezameld worden bij meerdere supermarkten in de stad.

Stichting KEI

Stichting KEI is de organisator van de KEI-week in Groningen, de grootste algemene introductieweek van Nederland.

Tijdens deze week krijgen de aankomende eerstejaarsstudenten de mogelijkheid alle recreatieve, sportieve en culturele facetten en aspecten van de stad Groningen te leren kennen.

Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om bekend te worden met verschillende studentenorganisaties en andere hogere onderwijsinstellingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen