Uittips voor zondag 13 augustus

Foto: De Redactie

Deze zondag zijn er veel mogelijkheden om er op uit te gaan. Hieronder is een overzicht te lezen.

Zomerstad

Deze zondag eindigt Zomerstad, het veelzijdige gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen, dat startte op 28 juli tijdens ZomerWelVaart.

De binnenstad stond de afgelopen weken in het teken van plezier voor de kinderen met onder meer kunst op straat maken met stoepkrijt, luchtkussens in de binnenstad voor veel springplezier en de wetenschap ontdekken met spannende proefjes.

Zomerstad eindigt in stijl in de hele binnenstad met Oud Hollandse en Nieuw Hollandse spelletjes, een bonte optocht door de hele binnenstad en een afsluitende BBQ op de Vismarkt. Ook een echte brandweerwagen is aanwezig, meldt uit.groningen.nl.

Dingen 050

Dingen 050 wordt vandaag gehouden op de Vismarkt in Groningen. Dingen 050 is de markt met kunst, vinyl, boeken, vintage, antiek en boeken.

Tweedehands, antiek, retro, vintage en do-it-yourself design dingen zijn te koop op de zomermarkt. Op de warenmarkt staan ongeveer zestig kramen van verkopers en makers van deze producten. Dingen 050, georganiseerd door Antiquariaat Berger & De Vries, is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Paradigm Festival 2017

Vandaag is de laatste dag van het Paradigm Festival 2017. Het veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals biedt naast internationaal gewaardeerde techno- en houseartiesten ook ruimte voor creatieve aspecten. Het festival is de plek waar iedereen de liefde voor elektronische kwaliteitsmuziek met elkaar deelt. Bekijk de line-up hier. Voor meer informatie: paradigmfestival.com

Historische Dagen Verhildersum – ‘Voel de magie van het verleden…’

Dit weekend vinden de Historische Dagen plaats bij Verhildersum in Leens. Nostalgie komt tot leven met oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek. Woonswagens staan opgesteld op het terrein, er is een kermis en een zweefmolen. Ook zijn er historische boten in het kanaal waarmee een tocht gemaakt kan worden.

Rond het arbeidershoeske, bij de boerderij, in de museumboerderij en de boomgaard zijn allerlei activiteiten. Ook zijn er diverse plekken waar genoten kan worden van thee en koffie, een kop soep of versgebakken brood en nog veel meer. Lees ook:

De tijd is van 10.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: verhildersum.nl.

Zomerzondagen in Leegkerk

Het middeleeuwse kerkje van Leegkerk is tijdens de zomermaanden geopend voor bezoekers. Ook zijn er verschillende activiteiten op verschillende Zomerzondagen.

Deze zondag treden om 13.30 uur Menno Bouter en Peter van de Bunt op. Zij maken eigen nummers. Vanuit verschillende muzikale achtergronden ontstaat er verrassende muziek uit het hart.

De openingstijd is van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entree is een vrijwillige bijdrage. Locatie: De Kerk van Leegkerk, Leegeweg 38 in Groningen.

Hortus Festival 2017

Het Hortus Festival, het enige festival waarbij bezoekers kunnen genieten van authentieke uitvoeringen in de mooiste tuinen van Nederland, biedt deze zondag ‘Le piano CarrĂ©: Haydn en Mozart op tafel’ door Maarten van Veen in Hortus Haren.

Het is het vierde concert van in totaal zes zomerse zondagmiddagconcerten tijdens het jaarlijkse Hortus Festival. Het thema is ‘Kroonjuwelen van het Hortus Festival, zoektocht naar de bron’. Voor meer informatie: hortusharen.nl

Vesting Spectaculum – Bourtange

Een reis terug in de tijd, van de Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog kan de bezoeker beleven tijdens Vesting Spectaculum plaats in de Vesting Bourtange.

Handelaren met waren uit vroegere tijden, muzikanten en dansers en ook de barbier en de mandenmaker zijn onder meer aanwezig. Ook wordt het turbulente leven van vroeger uitgebeeld. De openingstijd is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Let op bij de kassa’s kan niet worden gepind. Voor meer informatie: bourtange.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen