Uittips voor zaterdag 12 augustus

Foto: De Redactie

Deze zaterdag is de maandelijkse Ommelander Markt met (h)eerlijke lokale producten Ook is dit weekend het vernieuwende elektronische muziekfestival Paradigm Festival op het Suikerunieterrein, de Historische Dagen bij Verhildersum in Leens of Vesting Spectaculum in Bourtange te bezoeken.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt is deze zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De markt biedt ‘met hart en ziel’ geproduceerde streekproducten door boeren en ondernemers uit de regio. Lokaal voedsel staat op nummer 1 op deze markt. Producten kunnen bekeken, geproefd en gekocht worden, ook zijn er non-food artikelen zoals zeep en wol te koop.

De geboden producten variëren van jam tot asperges, verschillende kazen, vis en fruit, maar ook huidverzorgingsproducten en handgesponnen en handgeverfde wol.

Kijk voor meer informatie op www.ommelandermarkt.nl.

Paradigm Festival 2017

Paradigm Festival 2017 het veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestival van Nederland vindt dit weekend plaats op het voormalige Suikerunieterrein.

Naast internationaal gewaardeerde techno- en houseartiesten is er nog meer ruimte zijn voor de creatieve aspecten die van Paradigm maken wat zij is: een collectief van andersdenkenden die de hedendaagse club- en festivalervaring wil omtoveren tot een volledige en unieke beleving.

Het is de plek waar iedereen één liefde met elkaar deelt, namelijk die voor elektronische kwaliteitsmuziek. Kijk hier voor de line-up en meer informatie.

Historische Dagen Verhildersum

Nostalgische herinneringen herleven kan dit weekend tijdens de Historische Dagen bij Verhildersum in Leens. Oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek, de zweefmolen en een boerenmarkt er is van alles te beleven deze dagen. Ook zijn er allerlei diverse kinderactiviteiten. De entree is gratis. Zaterdag is de openingstijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: verhildersum.nl Lees ook:

Vesting Spectaculum in de vesting Bourtange

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het Vesting Spectaculum plaats in de Vesting Bourtange. Een reis door de tijd van de Middeleeuwen tot en met de 80-jarig oorlog kan de bezoeker beleven. Tientallen handelaren, met waren uit vroeger tijden, proberen hun artikelen aan de man te brengen.

De barbier, de smid, de mandenmaker, de wever maar ook de charlatans, jongleurs en chirurgijnen zijn aanwezig en ook muzikanten en dansers tonen hun kunnen.

Diverse groepen re-enactors met musketiers, piekeniers, soldatenvrouwen en kinderen bevolken de Bastions, de buitengebieden van de Vesting en het marktplein en beelden het turbulente leven in een Vestingbolwerk van vroeger uit.

Op het Pastoorsbolwerk is een groot kamp ingericht met allerlei historische spelletjes voor kinderen opdat het Vesting Spectaculum speciaal voor gezinnen een onvergetelijke dag kan worden.

Op zaterdagavond is speciaal de nacht van de Middeleeuwen. Wegen en gebouwen en de stands van de handelaren worden verlicht met flambouwen, fakkels, lichtpotten en lampen en vormen het decor voor een turbulent schouwspel in alle straatjes en verborgen plekjes in de vesting

Entree

Entreeprijzen voor zaterdag en zondag zijn € 8.50 voor volwassen, € 4,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Een familiekaart is € 22,00 Let op: bij de entree kassa’s kan niet worden gepind.

Openingstijden

Zaterdag 11.00 tot 22.30 uur.

Voor meer informatie: bourtange.nl

Reacties